Ponedeljak 13. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
19
Subota 04.12.2010.
20:13
Vestionline A

DSS: Moguće lažiranje izbora na Kosmetu!

Predstavnici Demokratske stranke Srbije pozvali su Srbe na Kosovu i Metohiji da ne izađu na vanredne parlamentarne izbore koje su za 12. decembar raspisale privremene vlasti u Prištini, upozorivši na mogućnost lažnih rezultata o odzivu Srba.

Potpredsednik DSS Slobodan Samardžić izjavio je da će njegova partija imati "aktivan stav" bojkota kosmetskih izbora tako što će napraviti "strukturu koja će kontrolisati izbore" jer, kako je rekao, ima puno pokazatelja da izbori mogu biti falsifikovani u smislu izlaska Srba, preneo je KiM radio.

Napravićemo strukturu koja će kontrolisati izbore: Slobodan Samardžić
 


Samardžić je rekao da je "pre svega vlastima u Prištini, pa i Beogradu i Briselu stalo da ti izbori uspeju sa stanovišta izlaska Srba na izbore", ocenivši da su predstojeći izbori na Kosovu test iz Brisela i EU prema Vladi Srbije da li je dobronamerna prema Kosovu kao nezavisnoj državi.


"Stav o izborima nalazi se i u predlogu rezolucije Evropskog parlamenta gde jedna odredba kaže da bi Vlada Srbije trebalo da pomogne da se ti izbori obave na demokratski način, a to znači da ubedi Srbe da izađu na izbore", naveo je Samardžić, istakavši da DSS iz tog razloga strahuje od lažiranja kad je reč o odzivu Srba na izborima.


"Postoji i vrlo velika verovatnoća da će lažiranja biti, bilo tako što će se u nekom momentu povući zvanični kontrolori i tu ubaciti liste u korist srpskih lista, ili će možda sami Albanci, pod pritiskom i uticajem svojih partija, ubacivati liste na kojima su imena Srba", smatra Samardžić.


Predsednik pokrajinskog odbora DSS Nenad Kojić rekao je da je na sednici pokrajinskog odbora održanoj u petak u Kosovskoj Mitrovici konstatovano da oni koji su se našli na listama za kosovske izbore više nisu članovi DSS, kao i da će iz spiska članova biti izbrisani i oni koji izađu na ove izbore.

POVEZANE VESTI

Subota 04.12.2010. 20:46
moguce, je blaga rec. podmetacine ce biti. srpski izdajnici su na zadatku. ne miruju
Subota 04.12.2010. 20:48
Pa naravno.Zar je iko ocekivao da ce izbori biti regularni?Cisto sumnjam prosto neverujem.Pozdrav
Subota 04.12.2010. 21:12
Слушао сам тог Ранђела Нојкића на РТС како покушава да превари народ са причом, када уђу у институције Тачијеве државе да ће се борити за наше итересе. Који преварант. То је исто као да је народу рекао-Они су злочинци, отимају нам нашу српску земљу, али ето, ако мене изаберете, пошто ћу ја онда бити у његовој дружини, борићу се за нас Србе-. Немогу да верујем да народ то не разуме. Или се они плаше, да ће народ разумети њихову подлу игру, па покушавају да то на сигурно наместе.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online