Četvrtak 16. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
17
Ponedeljak 20.12.2010.
18:08
Srna A

Spomen-ploča poginulim SAJ-evcima

Predsednik Srbije Boris Tadić i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić danas su u bazi Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) otkrili spomen-ploču poginulim pripadnicima te jedinice tokom izvršavanja zadataka u odbrani zemlje. Prethodno su sveštenici Srpske pravoslavne crkve osveštali spomen-ploču.

Osveštavanje spomen-ploče

Pripadnici SAJ-a Ministarstva unutrašnjih poslova danas obeležavaju dan jedinice.

SAJ je savremena, visokoprofesionalna antiteroristička jedinica policije, koja je namenjena za izvršavanje složenih i visokorizičnih zadataka bezbednosti i zaštite države i građana.

To se pre svega odnosi na borbu protiv terorizma, kao i pružanje asistencije drugim organizacionim jedinicama MUP-a prilikom hapšenja kriminalaca, posebno gde se očekuje otpor vatrenim oružjem.

Iskustvo dugo tri decenije i program obuke po uzoru na svetske antiterorističke jedinice, doprineli su stvaranju obučene, veoma pokretne i savremeno opremljene operativne jedinice.

Tokom ovog perioda izvedeno je na stotine akcija hapšenja opasnih i naoružanih osoba, privedeni su počinioci najtežih krivičnih dela, rešene složene situacije sa taocima.

Od 2005. godine komandant SAJ-a je potpukovnik policije Spasoje Vulević, koji je u karijeri prošao sve komandne dužnosti u toj jedinici.

Spomen ploča palim SAJ-evcima

Ceremoniji u bazi SAJ-a u Batajnici prisustvovali su i predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković, direktor Bezbednosno-informativne agencije Saša Vukadinović, predstavnici Vojske Srbije i diplomatskog kora i bivši i sadašnji pripadnici jedinice.

Tadić: Uništićemo organizovani kriminal

 

Predsednik Srbije Boris Tadić najavio je da će Srbija nastaviti borbu protiv organizovanog kriminala, poručivši građanima da se mogu osećati sigurno jer će država pobediti u toj borbi.

 

"Ako nastavimo ovim putem slomićemo organizovani kriminal u Srbiji, doprinećemo njegovom slamanju u regionu jugoistočne Evrope i izgradićemo u narednih nekoliko godina jedan bezbedni ekonomski prostor", rekao je Tadić.

 

Predsednik Srbije je podržao napore pripadnika SAJ-a u borbi protiv organizovanog kriminala i terorizma.

 

Tadić je istakao i da će Srbija nastaviti da podiže svoje kapacitete za borbu protiv terorizma i organizovanog kriminala i da će na nju u tom smislu moći da računa čitav svet.

Ponedeljak 20.12.2010. 18:28
Tadic ce da unisti organizovani kriminal, jel to na jucerasnjoj skupstini zute sekte reseno da izvrse kolektivno samoubistvo?
Ponedeljak 20.12.2010. 18:57
Nemam reci ja neznam sta glume ova dvojica,da li misle da ce ovo da prodje,dajte ljudi molim vas vi ste na politickoj sceni Srbije na zalasku,nemoze da vas opere ni Drina ni Sava ni Morava,UCICETE U ISTORIJU KAO NAJVECI IZDAJNICI SRPSKOG NARODA,SRAM VAS BILO!
Ponedeljak 20.12.2010. 21:09
Pozdrav za redakciju.... Svaka cast i samo tako! Obirsan je jos jedan Kajgin uvredljivi i preteci komnetar. Ali, i dalje smatram da je jedino resenje za njega i njemu slicne - trajno brisanje naloga!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online