Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 22.12.2010.
03:42 >> 14:20h
Mondo A

Bekamov hirurg operiše Tadića

Predsednika Srbije Borisa Tadića operisaće u četvrtak u Beogradu finski hirurg Sakari Orava koji je operisao i svetske fudbalske zvezde, prenosi dnevni list "Blic".

Uskoro ponovo na košarci: Boris Tadić

Finski stručnjak koji je pored ostalih operisao Dejvida Bekama i neke od reprezentativaca Srbije, stiže u sredu u Beograd gde će, kako prenosi "Blic", predsedniku Tadiću u četvrtak ujutru operisati Ahilovu tetivu.

Iz Predsedništva je danas potvrđeno da će se predsednik sutra operisati na VMA, a lekarski tim predvodiće doktor Orava, dok će samu interveniju izvesti lekari sa VMA - dr Zoran Popović i dr Milimir Košutić. 

Orava je rekao za "Blic" da bi oporavak Tadića trebalo da traje dva do tri meseca, a da će u normalnom stanju biti do proleća.

"Posle operacije ću znati tačno koliko bi trebalo da traje rehabilitacija, ali smatram da to ne bi trebalo da bude duže od dva ili tri meseca", rekao je on, ne isključujući mogućnost da bi on posle opravka, mogao ponovo da igra košarku.

Dr Sakari Orava, stručnjak za sportsku medicinu i ortopediju

Kada je obavestio javnost da će se operisati predsednik Tadić je rekao da će to najverovatnije biti obavljeno u Ortopedskoj bolnici na Banjici, ali nije precizirao da će sam zahvat izvesti stručnjak iz inostranstva. Inače, o zdravlju srpskog predsednika do sada su se uvek brinuli domaći lekari u našim zdravstvenim ustanovama.

Ministar zdravlja Tomica Milosavljević u aprilu ove godine takođe je bio prinuđen da se podvrgne hururškoj intervenciji, ali je on izabrao da to uradi u Nemačkoj uz opravdanje da je tu vrstu intervencije nemoguće izvesti u Srbiji. Ovaj potez ministra zdravlja izazvao je veliko negodovanje javnosti, koja je bila ogorčena potezom ministra.

Sreda 22.12.2010. 07:53
Tadicu - BRUKO!!! Dali i narod Srbije moze ili treba sebi da priusti svjetskog doktora za operacije te vrste? Zasto pljujes po nasim strucnjacima??? Ko li ti placa ovog doktora???
Sreda 22.12.2010. 08:13
Чудно, велики број "великана" је почео са ногом а није дочекао пролеће!
Sreda 22.12.2010. 10:14
Mogli bi, kad već ide kod lekara, da mu pogledaju i glavu. Priča se da je trokirao i da samo ponavlja 3 rečenice: "Evropa nema alternativu", "Srbija ne sme stati" i "Izvinite"...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online