Četvrtak 16. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 30.12.2010.
13:02
A

Digli ruke od Kosmeta

Predstavnici vladajuće koalicije uglavnom ne dolaze na sednice skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju. U poslednje vreme nam je teško da privolimo ministra i ljude iz Ministarstva za KiM da prisustvuju našem sastanku. Ova vlast je potpuno zaboravila na ljude koji žive na Kosmetu, pomoć je svedena na minimum, a i u budžetu je skoro pedeset odsto manje novca namenjenog za Kosovo, kaže za "Vesti" Ljubomir Kragović, predsednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju.

Ljubomir Kragović, predsednik Skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju
 

Da li je tačno da Albanci, uz pomoć međunarodne zajednice, vrše pritisak na Srbe da uđu u pregovarački tim Prištine?
 

- Verujem da je tačno. Da je srpska vlast malo ozbiljnija, shvatila bi da nam uopšte ne ide u prilog da učestvujemo u bilo kakvim pregovorima sa Albancima i da je bolje da taj problem rešavaju Ujedinjene nacije. Jer, ne znam kakve dogovore možemo da očekujemo ako imamo dva potpuno različita stava - mi ne priznajemo nezavisnost KiM, a oni Kosovo smatraju svojom državom.
 

Čeda na čaju s Tačijem

Pouzdano znam da je gospodin Čedomir Jovanović odlazio na sastanak kod Hašima Tačija. Znam i da su uz razgovor pili čaj. Osim Jovanovića, njega, sa Tačijem vole da se druže i Nataša Mićić i Vesna Pešić.

Pregovori su odloženi, verujete li da će ih uopšte biti?
 

- Sumnjam, više mi liči na to da ova vlast hoće da pokaže da nešto radi, a u stvari je potpuno zaboravila na kosovske Srbe.
 

Dugo nije bilo predstavnika vlasti na skupštinskom Odboru za KiM, kakva je sada situacija?
 

- Sada se pojavljuju, ali sa njima jedino možemo da razgovaramo o računima za struju, budžetu i drugim tehničkim stvarima. Suštinski ništa ne možemo da promenimo. Dugo nam članovi vladajuće koalicije nisu ni dolazili na sastanke, sada dolaze. Da paradoks bude veći, i dalje nam je najteže da privolimo ministra i ljude iz Ministarstva za Kosovo i Metohiju da prisustvuju sednicama Odbora.
 

U kom pravcu ide "srpska priča" na Kosmetu?
 

Slobodan Petrović računa na 15 poslanika

U Samostalnoj liberalnoj stranci očekuju da u kosovskom parlamentu imaju najmanje devet poslanika. Predsednik SLS Slobodan Petrović veruje da će se poslaničkom klubu SLS pridružiti i ostali Srbi i poslanici nekih drugih zajednica, što bi činilo grupu od 15 poslanika.

- Prethodne vlade su pomagale, a ova Vlada je smanjila pomoć na minimum. Budžet za KiM je smanjen za oko 50 odsto, ljudi dole nemaju od čega da žive. Cvetaju poslovi od kojih bi se mnoge zemlje postidele - trgovina narkoticima, oružjem, ljudima... Kosovo je danas jedna crna rupa na karti Evrope. Nisam optimista jer se Srbi i dalje iseljavaju.
 

Kako komentarišete najavu predsednika Samostalne liberalne stranke Slobodana Petrovića o koaliciji sa partijom Hašima Tačija?
 

- Ti liberali su produžena ruka nekih partija iz Beograda, pre svega Liberalno-demokratske partije Čedomira Jovanovića, pa me to ne čudi.
Njihovi lideri obožavaju da odu kod Tačija na čaj. Uostalom, imaju iste finansijere, i jedne i druge plaćaju Amerikanci.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 30.12.2010. 13:57
U koja guzva kod Tacija na caju bas se pitam sta jim stavlja u njega da su tako poslusni svi koji se sa njim druze , a Tadic se tek gura ne dođe na red pa forsira pregovore :))
Četvrtak 30.12.2010. 15:36
Ја лепо причам да је српска радикална странка на челу са Војиславом Шешељом једина странка која би Србију спасила од пропадања.Али, нико ми не верује!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online