Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 05.01.2011.
09:43 >> 11:41h
Press A

Ništa od novih tablica i dozvola!

Uprkos najavama, vozačima juče nisu izdavane nove tablice i vozačke dozvole. Obrazloženje MUP-a je da se čeka da ministar Ivica Dačić svečano uruči prve tablice

Tablice napravljene ali nema ko da ih deli

Vozači koji su juče širom Srbije došli u policijske stanice da registruju kola nisu dobili nove tablice, iako su iz MUP-a danima najavljivali da će njihovo izdavanje početi prvog radnog dana u novoj godini.


Policija je dala obrazloženje da se čekalo da ministar Ivica Dačić svečano uruči prve tablice, što će, kako kažu, biti upriličeno danas. Dačić se inače juče vratio iz Brazila gde je prisustvovao inauguraciji nove predsednice te zemlje Dilme Rusev.

Problema sa novim tablicama i dozvolama će, izgleda, biti i pošto ministar svečano uruči prve primerke jer širom Srbije u velikom broju stanica čak i ne rade novi kompjuterski sistemi za registraciju, a neke stanice nemaju ni nove formulare za dozvole.

Vozači, kojima se žurilo da registruju kola juče su bili ljuti. Nenad Knežević je doputovao iz Loznice u Beograd jer u tom gradu sistem nije radio, a morao je hitno da registruje kola.


"U Loznici su mi samo rekli da odnesem papire u Beograd, a sad mi ovde kažu da ni njima ne radi sistem. Šta ću, idem nazad za Loznicu", ogorčen je bio Nenad koji je došao u policijsku stanicu Vračar.

Milan Pejčić trebalo je danas da putuje u inostranstvo, zbog čega je juče požurio da promeni tablice. Nažalost, vratio se kući neobavljenog posla.


"Moram da idem u Sloveniju i ostaću tamo do naredne godine. Ovde sam od osam ujutru i izgleda da ću morati da odložim put", rekao je Milan takođe ispred stanice na Vračaru.


Ni Beograđanin Bojan Tomić nije imao sreće na Paliluli.


"Prvo su mi unosili podatke više od sat vremena, jer radnici očigledno nisu obučeni. Rekli su da su im za vikend instalirali novi kompjuterski sistem koji sada ne prima podatke. Onda su me opet slali na slikanje, pa se fotografija negde zagubila. Na kraju su mi rekli da sačekam do deset. Čekao sam sve do podne, da bi mi onda savetovali da dođem sledećeg dana. E, ovo je potpuno rasulo", požalio

se ogorčeni Tomić, koji nije mogao da sakrije ljutnju.

Iste priče čule su se i na Zvezdari, Voždovcu, Paliluli, a slično je bilo i u drugim mestima po Srbiji. Nenad Gučić je, na primer, izgubio šest sati u stanici Stara Pazova.


"U agenciji za registraciju su mi rekli da mogu da produžim stare tablice, pa sam sa starim formularima otišao u stanicu Stara Pazova. Pre mene je jedno desetak ljudi registrovalo auto po starom. Ali, kada sam došao na red, službenica je dobila poziv da to više ne mogu da rade, pa su sve one ljude morali da vraćaju nazad", priča Gučić, koji je potom ponovo otišao u agenciju za registraciju kako bi doplatio za nove tablice, da bi na kraju u policiji dobio obaveštenje da im ipak ne rade novi programi za registraciju!

Ni u Subotici juče nije bilo moguće dobiti nove tablice i dozvole, pa je tako Jasminka M. dobila dozvolu koju će morati da menja za tri godine.

"Imali su mesece da se pripreme, a oni su ovaj dan dočekali potpuno nespremni", nije krila bes ova Subotičanka.

Šef za upravne poslove PU Smederevo Mirko Bećarević rekao je da će sa izdavanjem novih tablica početi tokom naredna dva dana, dok su u Užicu samo naveli da će danas imati detaljne informacije. U Nišu i Novom Sadu takođe nisu počeli da dele nove dokumente i tablice, a iste muke imali su vozači u još dvadesetak mesta u Srbiji.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online