Sreda 29. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 11.01.2011.
17:57

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 73
A

Rus daruje srpsku decu na Kosmetu

Ikonopisac Roman Iljuškin iz Sergijevog Posada, grada koji se smatra duhovnom prestonicom Rusije, podeliće do 20. januara božićne i novogodišnje darove srpskoj deci na Kosovu i Metohiji.

Radost za srpske mališane na Kosmetu
 


On je sa prikupljenih 500 kilograma humanitarne pomoći put srpske južne pokrajine krenuo 9. januara. To su pokloni deci u kojima su i pisma od njihovih ruskih vršnjaka.

Uoči puta u Srbiju Iljuškin je za "Glas Rusije“ izjavio da je osnovna ideja njegove misije da zbliži ruske i srpske mališane.


"Jer mi, odrasli, jednom ćemo umreti, a naša deca će ostati. I koga ako ne njih treba naučiti da se druže, da pomažu da se očuva prijateljstvo među našim narodima. Sećam se kako mi je pre nekoliko godina jedan visoki srpski činovnik rekao: Rusija nam, naravno, pomaže, ali Zapad nam pomaže više. Začudio sam se: zar Zapad nije bombardovao Srbiju, uništavao ekologiju, oduzeo hiljade nevinih života. Na šta sam kao odgovor čuo: Vi ste, Romane, hrišćanin, Vi znate da je po hrišćanskim običajima praštati. Sada treba zaboraviti sve zlo koje nam je učinjeno, i živeti u današnjici. Tada sam se setio jedne narodne mudrosti: Narod, koji je zaboravio svoju prošlost nije dostojan budućnosti. Rekao sam činovniku: Opraštati, da. Ali samo ne zaboraviti. Kako se mogu zaboraviti strašna bombardovanja, uništena ekologija, hiljade nevinih smrti? Kako se može zaboraviti podvig kneza Lazara na Kosovu polju i izdajstvo Vuka Brankovića? Ne želim da Srbi zaborave svoju istoriju. Upravo zato želim da naučim našu decu da se druže. Jer upravo su deca naša budćnost", rekao je Iljušin.


Poklone je Iljuškin sakupio po pismima srpske dece sa KIM. Dobrotvornoj akciji priključili su se i umetnici jednog od gradskih folklornih ansambala koji su poklonili za kosovsku decu lutke ručne izrade i sami izrazili želju da nastupe pred njima.


Tokom trajanja humanitarne akcije u Sergijevom Posadu bila je održana izložba crteža srpske dece sa Kosova i Metohije pod nazivom „Beli Anđeo Srbije“.


Ovo je drugi put da Roman Iljuškin stiže na Kosovo i Metohiju. Prva poseta bila je prošle godine.

POVEZANE VESTI

Utorak 11.01.2011. 18:54
znaci, vise cini nego sto bi neki "veliki Srbi" MOGLI-MORALI... sami smo sebi najveci neprijatelj...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online