Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Subota 22.01.2011.
13:52 >> 16:28h
Vestionline A

Zukorlić osniva Centar za istrazivanje genocida u Sandžaku

Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić izjavio je da je uveren da je nad Bošnjacima izvršeno više od 10 genocida i da se više od polovine njih dogodilo u Sandžaku, pa je zato najavio osnivanje Centra za istraživanje masovnih zločina u tom regionu.

"Kroz taj centar, sa mladim profesorima i istraživačima utvrdićemo svaki detalj genocida u Sandžaku i tako overiti svoju intelektualnu, ljudsku, moralnu slobodu i doprineti ljudskoj civilizaciji ovde i šire, jer samo istina može sprečiti ponavljanje zločina", rekao je Zukorlić.

Muamer Zukorlić

On je na tribini o genocidu nad Bošnjacima u Sandžaku, izrazio razumevanje za, kako je rekao, četnike koji sada žele da opravdaju ono što su tada činili, da umanje zločine ili da ih predstave na drugačiji način.


On razume, kako je kazao, i one kojima je teško da se suoče sa tom "gnusnom i bolnom istonom", kao i razne pokušaje da se te "stranice istorije prevrnu i otpočnu nove", ali ne razume, ne prihvata i tvrdi da nikada neće prihvatiti, kao što veruje da to neće prihvatiti nijedan dostojanstveni Bošnjak, da oni koji se predstavljaju kao bošnjački prvaci "danas dižu ruku u srpskom parlamentu, glasajući za rehabilitaciju tih četnika".

Protiv "četničkih" penzija

 

"Evo, zašto im smeta i Bošnjačko nacionalno veće koje je proisteklo iz Bošnjačke kulturne zajednice (koje Ministarstvo za ljudska i manjinska prava ne priznaje), jer ono neće da pristane da se bori za četničke penzije...", rekao je Zukorlić.

"Pogotovo ne razumem da jedan bošnjački ministar u svom budžetu ima nekoliko miliona dinara godišnje određenih para za Ravnogorski četnički pokret i da se i u vladi i u parlamentu zalaže da se taj iznos uveća", rekao je Zukorlić, pozivajući Bošnjake da se ne svete, ali i da ne zaborave.


S druge strane, sve istine o Bošnjacima i bošnjačkoj kulturi su zatrpane, rekao je Zukorlić, tvrdeći da upravo tu leži odgovor na pitanje "kome i zašto smeta islamska zajednica", ali ne svaka islamska zajednica, već ovakva kojom on rukovodi.


Istim ljudima, i iz istih razloga, smeta i Internacionalni univerzitet, čiji je Zukorlić predsednik, jer su na njemu, kako je rekao, oni koji "nisu zatrovani u Beogradu...".


Ovom tribinom, koja je kasno sinoć održana u mešihatu Islamske zajednice u Srbiji, Zukorlić je praktično otpočeo kampanju bojkota ponovljanja izbora za Nacionalni savet Bošnjaka koji su zakazani za 17. april.


Prethodni skup je bio održan povodom Bošnjačkog nacionalnog kalendara za ovu godinu, a naredni susret muftija je zakazao za 27. januar - na veliki pravoslavni praznik Sveti Sava, a tema je pokušaj asimilacije Bošnjaka u Srbiji.

SPO: Zukorliću, pričaj sa "četnikom" Mulalićem


Potpredsednik Srpskog pokreta obnove (SPO) Aleksandar Jugović preporučio je glavnom muftiji Islamske zajednice u Srbiji Muameru Zukorliću da "svoj spor" sa Ravnogorskim pokretom razreši u tolerantnom dijalogu sa članom Vrhovne komande Ravnogorskog pokreta Mustafom Mulalićem.


Jugović je naveo da bi Mulalić, koji je glavni urednik novina "Ravna gora i ravnogorska misao", koje se štampaju na Ravnoj gori, mogao da mu objasni "kako je i zašto sa Ravne gore pozivao muslimane da se priključe Ravnogorskom pokretu.


"Ako Zukorlić ne veruje Mulaliću, neka se pozabavi biografijom Alije Konjohodžića koji je bio urednik časopisa 'Bratstvo' koji je štampala ravnogorska emigracija i koji je i sam bio pripadnik Ravnogorskog pokreta", poručio je Jugović.

POVEZANE VESTI

Subota 22.01.2011. 14:00
Sta radi porezna , sta radi policija, sta radi sudstvo??? Jel imamo mi te institucije u drzavi ili je sve samo jedan ruzan san! Dokle ce ovaj mafijas prerusen u muftiju da jebe u zdrav mozak stanovnistvo Srbije!?? Da li je toliko tesko da se udje u njegove finansijske knjige i proveri ko koga placa i odakle mu stize kinta! Koliko novca tolika muda, to je danasnja stvarnost Srbije!
Subota 22.01.2011. 14:42
погледајте само како ``невину`` фацу има овај потенцијални злочинац, тај би нас набијао на колац к`о прије 400 година! Спрема се рат очигледно, ако наставимо овако, оде Рашка!
Subota 22.01.2011. 15:37
Ако и ово допустимо, ја немам коментара.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online