Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 24.01.2011.
11:40
M. Filipović - Vesti A

Damjanu rekli da ga je rodila Meksikanka

Nova neprijatnost dočekala je porodicu Nastić kada su imali susret sa decom prošlog četvrtka. Nakon Damjanove priče da ga je rodila majka Roza, misleći na Meksikanku u čijoj su starateljskoj porodici Nastasija i Damjan već sedam meseci, Vuk Nastić je pokušavao da sinu objasni da mu je Verica jedina majka, a on jedini otac i da oboje čine sve što je u njihovoj moći da ih što pre vrate kući.

To je, očito, razljutilo socijalnu radnicu pod čijom se pratnjom održavaju susreti roditelja i dece, pa je decu izvela iz prostorije.

Ne nazire se kraj drame: Nastasija i Damjan

"Još lošija vest stigla je u petak iz Suda, kada je sudija Hose Alva odbio da poništi naše pređašnje priznanje da smo maltretirali decu, i tako nam onemogućio da u februaru započnemo suđenje od nule. Kao što znate, na predlog advokata dostavljen je zahtev za poništenje tog priznanja koje smo dali pod prinudom, a advokati su želeli da slučaj startuje od nule.

I sada ne znamo kako će se stvari razvijati - ako se oslobodimo optužbi da smo emotivno povredili i seksualno zlostavljali decu mi ćemo se žaliti višem sudu na prvu presudu, po kojoj smo zlostavljali decu", kaže Vuk Nastić.

Mek Donalds umesto crkve


"Ovo već zaista postaje nepodnošljivo i neizdrživo, i ja zaista ne znam kako će se sve ovo odraziti na našu decu.

 

Prošle nedelje ponovo im nije bilo omogućeno da odu u pravoslavnu crkvu, kako je sud naložio, već ih je socijalna radnica, dok su staratelji bili na službi u njihovoj katoličkoj crkvi, odvela u Mek Donalds.

 

Umesto sa svojima, deca nedelju provode u Mek Donaldsu, protivno bilo čijoj volji. Hoće li biti tako i ove nedelje ili će ih neko konačno odvesti u grčku pravoslavnu crkvu u Staktonu?", pita se Vuk Nastić.

Podsećamo, prvo saslušanje zakazano je za sredu, 26. januar, a prvo sudsko ročište za 14. februar. Niko sa sigurnošću ne može da predvidi kako će se situacija razvijati.

Hoće li deca, shodno odlukama kalifornijskog i saveznog tužilaštva biti vraćena roditeljima, koji ih nisu zlostavljali?

Da li će Agencija tražiti nagodbu sa roditeljima i vratiti im decu, pod uslovom da oni odustanu od tužbe za odštetu, ili će se slučaj nastaviti u agoniji beskonačnih ročišta?


Sistem zaštite dece u Kaliforniji na ovom slučaju pokazao je svoje najcrnje lice, potvrđujući kako se državni službenici otimaju o sudbinu dece kako bi beskrupulozno opravdali postojanje svoje agencije od 1.400 zaposlenih sa 300 miliona godišnjeg budžeta.


Generalni konzul Desko Nikitović ogorčen je razvojem situacije i takođe ne može da predvidi šta će se desiti na suđenju.


"Još nisam dobio odgovor iz Agencije na moj zahtev da posetim Nastasiju i Damjana. Pre izvesnog vremena su mi rekli da će oni kontaktirati Stejt department i potom me obavestiti o odluci, ali te odluke do danas još nema.

Prinuđen sam da ponovo lično intervenišem u Stejt departmentu, uz nadu da će mi izaći u susret i omogućiti da posetim decu. Mi ćemo se boriti do kraja sve dok deca ne budu vraćena u roditeljski dom, a brojni naši sunarodnici i veliki broj Amerikanaca su na našoj i strani pravde", kaže Nikitović.
 

Željno čekaju utorak


Nastići predstojeće suđenje iščekuju sa zebnjom i neizvesnošću, ali i velikom, roditeljskom nadom i beskrajnom ljubavlju za svoje mališane. Ni advokati nisu zadovoljni nepovoljnom odlukom sudije o zahtevu za poništenjem priznanja, ali veruju u argument pravde i zakona i pozitivan ishod.

Ponedeljak 24.01.2011. 21:00
zašto ta demokratska srbija ne uputi oštar protest bijeloj kući za zločin i zlostavljanje ovih srpskih državljana.hajde zvanična srbijo uspravi se i učini nešto da zaštitiš svoje državljane zar možeš mirno gledati ovo.tadiću sram te bilo zajedno sa svom vladajučom elitom.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online