Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 25.01.2011.
21:15 >> 21:22h
Vestionline A

Priština: Martijeva rezolucija nam šteti

Visoki zvaničnik Tačijeve Demokratske partije Kosova Enver Hodžaj ocenio je da je usvajanje izveštaja i rezolucije Dika Martija u Parlamentrnoj skupštini Saveta Evrope "korak koji šteti Kosovu". Vršilac dužnosti predsednika samoproglašene gržave Kosovo Jakup Krasnići izjavio je da se nada da rezolucija neće usporiti proces priznavana nezavisnosti Kosmeta.

Jakup Krasnići: Zainteresovani smo za istinu

Hodžaj je u Strazburu, kako prenosi "Slobodna Evropa", rekao da Vlada Kosova i Metohije sada treba usko da sarađuje sa Euleksom da bi se zauvek "sa dnevnog reda skinula sumnja o trgovini organima".

"Vlada Kosova će usko sarađivati sa Euleksom i zahteva da se u ovom procesu istrage, koji treba da bude svestran, nezavisan i transparentan, razjasni konkretna situacija. Ovaj proces treba da počne što pre, kako Kosovo ne bi i dalje imalo štete", kazao je Hodžaj.

Vršilac dužnosti predsednika samoproglašene gržave Kosovo Jakup Krasnići izjavio je da je vlast u Prištini spremna da se suoči sa izveštajem Dika Martija o trgovini ljudskim organima. "Zainteresovani smo za istinu, ma kakva ona bila. Čak i da bude bolna, treba da se sazna", rekao je Krasnići.

On je rekao da veruje da se izveštaj "neće odraziti na proces priznavanja ". "Naravno, na ovaj ili onaj način, on će imati posledice po institucije i ličnosti na koje se nepravedno odnosi", smatra Krasnići.

Analitičar iz Prištine Fatmir Šeholi smatra da je usvajanje rezolucije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope, zasnovane na izveštaju Dika Martija, bilo očekivano, jer su svi relevantni faktori pokazali interesovanje za detaljnu istragu.


"Ukoliko istraga pokaže da u izveštaju nema istine, neko će morati da snosi posledice i da bude sankcionisan", napomenuo je Šeholi u izjavi KIM radiju.


"Mogu da kažem da će se Dik Marti oznojiti mnogo dok dokaže sve ono što je u svom izveštaju napisao", dodao je on.


On je dodao da se Martijevim izveštajem digla velika prašina i da će optužbe koje su u njemu sadržane ostaviti nesagledive posledice za kosmetsko društvo. "Kosovski narod zaista želi da zna šta se tamo  dešavalo. Ova istraga nije od juče, ona traje godinama. Bitno je da sada, što pre, počne istraga i da se napokon sazna šta je tu stvarno istina", smatra Šeholi.


On navodi da je, zbog čitave priče o trgovini organima i optužbama ljudi sa Kosova i Metohije, usporen proces priznavanja nezavisnosti u svetu. 

POVEZANE VESTI

Utorak 25.01.2011. 21:16
Чека се Обамина дозвола.
Utorak 25.01.2011. 21:31
Посебан утисак мени оставља претпоследњи пасус. "Косовски народ заиста жели да зна шта се тамо дешавало". Не само косовски народ и други народи то желе. Али пре тог сазнања, да ли косовски народ жели да зна шта се дешавало и у Гораждевцу, рецимо?
Utorak 25.01.2011. 21:34
Pa nekako je moralo dapocne,mislim SCENARIO AVGANISTANA!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online