Ponedeljak 20. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Ponedeljak 07.02.2011.
16:41
Beta A

Zločinac Haradinaj hoće vladu sa Tačijem

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj, koji je u pritvoru Haškog tribunala, saglasio se da njegova stranka bude deo nove vladajuće koalicije sa Demokratskom partijom Kosova Hašima Tačija, javili su danas prištinski mediji.

Nova Vlada Kosmeta: Tači, umešan u trgovinu organima, i Haradinaj, optužen za ratni zločin

Pozivajući se na izvore unutar stranke, nakon što je visoka delegacija AZBK razgovarala sa Haradinajem u Sheveningenu, mediji javljaju da je Haradinaj pristao na koaliciju sa Tačijem, bez uslova da za to dobije premijersko mesto.


Za koaliciju se izjasnila i većina opštinskih organizacija AZBK.


Mediji javljaju da je ostala otvorena opcija da li će AZBK tražiti mesto predsednika Kosova i četiri ministarstva ili mesto zamenika premijera i šest ministarstava.


AZBK je ranije navodila da neće u koaliciju sa Tačijem ili da će na to pristati ako dobije mesto premijera.

Haradinaj je bio vođa terorističke organizacije Oslobodilčka vojska Kosova i bivši privremeni premijer Kosmeta. Bio je optužen pred Haškim tribunalom za ratne zločine tokom sukoba na Kosovu i Metohiji, ali je taj sud 2008. doneo oslobađajuću odluku.

Harainaj je ponovo uhapšen u julu 2010. godine i suđenje zbog zločina u okolini Dečana 1998. godine biće delimično ponovljeno. Apelaciono veće Haškog tribunala usvojilo je žalbu Tužilaštva na prvostepenu, oslobađajuću presudu. Suđenje će biti ponovoljeno po šest od 37 tačaka optužnice.

Tim tačkama, Haradinaju i saoptuženim Baljaju i Brahimaju na teret su stavljena ubistva, okrutno postupanje i nehumani postupci, kao i kršenje zakona i običaja ratovanja.

Prvostepenom presudom, izrečenom početkom aprila 2008. godine, Haradinaj i drugooptuženi Idriz Baljaj oslobođeni su krivice po svih 37 tačaka optužnice za zločine nad Srbima, Romima i Albancima u okolini Dečana 1998. Trećeoptuženi Ljah Brahimaj osuđen je na šest godina zatvora zbog okrutnog postupanja prema zarobljenicima u logoru OVK u selu Jablanica.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 07.02.2011. 16:43
I pojedini kosovski ,,Srbi''...
Ponedeljak 07.02.2011. 17:09
Незнам зашто је то толико важно даби у новинама било ја њих не признајем и какву год да направе ми ћемо опет да срушимо. Ова два злочинца нијесу вриједни да буду у јавности,а и они што желе са њима нешто да праве за мене су исти паразити.
Ponedeljak 07.02.2011. 16:48
Kad ce Lisice za Tacija...???
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online