Četvrtak 23. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
16
Ponedeljak 07.02.2011.
20:30
Vestionline A

Fratini: Srbija kandidat 2011.

Ministri spoljnih poslova Srbije i Italije Vuk Jeremić i Franko Fratini očekuju da će Srbija do kraja godine dobiti status kandidata za članstvo u EU.

Ministri su, nakon susreta u Beogradu, rekli da očekuju da će nakon dobijanja statusa kandidata biti određen i datum početka pregovora o članstvu Srbije u EU.

Vuk Jeremić i Franko Fratini

Oni su se osvrnuli i na izveštaj specijalnog izvestioca Saveta Evrope Dika Martija, založivši se za ozbiljnu, nezavisnu i međunarodnu istragu o ilegalnoj trgovini ljudskim organima, kojom će biti utvrđena istina.

Jeremić i Fratini su, takođe, najavili da će u maju u Beogradu biti održan samit vlada dveju država.

Sa Fratinijem se sastao i potpredsednik Vlade Srbije zadužen za evrointegracije Božidar Đelić.

On je pri tom poručio da će Srbija nastaviti da se angažuje u cilju pune saradnje s Haškim sudom, ali i u sprovođenju reformi kako bi do kraja godine stekla status kandidata za članstvu u EU.

"Sve ćemo učiniti da zaslužimo podršku Italije i drugih zemalja EU, uključujući punu saradnju s Tribunalom i sve druge nužne korake i reforme kako bi Srbija obezbedila konsenzus za ključne korake ka EU", a to su status kandidata i dobijanje datuma za početak pregovora, rekao je Đelić.

Italija je jedna od država-članica EU koja je među prvima ratifikovala Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju između Srbije i EU.

Zvanični Rim bio je i jedan od najvećih pobornika stavljanja Srbije na belu šengensku listu.

Srbija i Italija su na spoljnopolitičkom planu ostvarile veliki napredak u odnosima u poslednjih nekoliko godina, a novembra 2009. godine u Rimu je održan samit dveju zemalja na kome su, pored najviših državnika, učestvovali i privrednici iz dve zemlje.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 07.02.2011. 20:46
Ђелић каже да ћемо све учинити да заслужимо подршку ... "Све" је широк појам. Преширок за државника.
Ponedeljak 07.02.2011. 20:57
,,Ministri spoljnih poslova Srbije i Italije Vuk Jeremić i Franko Fratini OČEKUJU...'' ,,...da OČEKUJU da će NAKON dobijanja..." ,,...Oni su se OSVRNULI..." ,,...i na izveštaj specijalnog izvestioca Saveta Evrope Dika Martija, ZALOŽIVŠI SE..." Eto, možda sam ja glup, ali... ŠTA SU ONI ZAPRAVO URADILI?! OČEKUJETE?! Pa koga za**le šta vi OČEKUJETE?! Kakve veze sa bilo čim imaju vaša očekivanja?! NAKON?! Kada je to NAKON? Kada će se to desiti? Sutra? Prekosutra? Za milion godina?! OSVRNULI?! Na srpske žrtve koji su umrli u najgoroj agoniji i mukama?! ZALOŽIVŠI SE?! Šta, što ste izdali nekakvo saopštenje? To je zalaganje?! Ovo je smešno. Ovo je lutkarsko pozorište.
Ponedeljak 07.02.2011. 20:42
Kako bre za deset godina nisu, a sada ce za manje od deset meseci da se usklade sa normama EU, pa ovi da prihvate kandidaturu. Samo da ne bude po Njegosu - puce kolan svecevoj kobili okrenuse kola niza stranu. Talijanska vlada je zahvalna Dinkicu jer radnicima FIAT sada prete da ce seliti fabriju u Srbiju ako ne budu cutali. Nasla rupa zakrpu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online