Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 10.02.2011.
22:12
Vestionline A

Biler: 5.000 vojnika dovoljno na Kosovu

Komandant Kfora Erhard Biler izjavio je danas da je oko 5.000 vojnika NATO-a na Kosmetu dovoljan broj da se na tom području održi mir, ocenivši stanje u južnoj srpskoj pokrajini stabilnim.

Erhard Biler

"Situacija na Kosmetu je mirna i stabilna", rekao je Biler, a prenose beogradski mediji.


Biler je kazao da Kfor treba da doprinese iskorenjivanju kriminala, posebno na severu Kosovske Mitrovice.

Nemački general je rekao da će Kfor ostati da još godinama nadgleda i srednjovekovne manastire Srpske pravoslavne crkve u Peći.


Biler je istakao da Kfor ne može da rešava ekonomske probleme i međuetničke odnose u pokrajini.


"Za to je potreban jasan politički stav za čitav region", podvukao je Biler, preneli su prištinski mediji.


SLS traži tri resora

Takve izjave Biler je mogao da daje delimično i zbog toga što je izvršni direktor Samostalne liberalne stranke (SLS) Dalibor Jevtić izjavio da je "svako ko želi da rešava svakodnevne probleme Srba na Kosmetu, dobrodošao da bude deo zajedničke priče i buduće vlade Kosmeta", doprinevši tako tezi da je "situacija na Kosmetu mirna i stabilna".


On je rekao da će SLS "insistirati na onim resorima koji će ubuduće obezbediti kosovskim Srbima i drugim građanima kvalitetniji život".


"Mi smo u prethodnoj Vladi Kosova imali dva ministarstva. Sada očekujemo bar tri. Ali, to će zavisiti od razgovora sa novim mandatarom. Za početak ćemo, u razgovorima o budućoj Vladi, tražiti nešto što možemo da uradimo za svoje sunarodnike i sami budemo kreatori svoje sudbine. Od premijera ćemo tražiti podršku za one projekte koji doprinose održivom opstanku Srba na Kosmetu, što i jeste naša politika", rekao je Jeftić.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 10.02.2011. 22:34
5000 soldatera je sasvim dovoljno da maltretirate ono malo preostalih Srba. "Biler je kazao da Kfor treba da doprinese iskorenjivanju kriminala, posebno na severu Kosovske Mitrovice". sta to znaci osim da treba da maltretira one jadnike da se i oni isele e moj bileru sada mi je jako zao sto Eusi nisu trenirali malo zescu strogocu nad vama nego vas onaj glupi gorbacov pusti za dzabalesku!
Četvrtak 10.02.2011. 23:54
Stvar je jasna, ovih ima na celom Kosmetu koliko je bilo zandara na peder paradi. Na onolikom terenu jasno vidi i dete da racunaju na bagru iz Bondstila da okupira sever, a da ce oni pokrivati manastire i crkve. Naravno da racunaju na saradnju pro srpskih ministara iz SLS. Izdaja se desila teska dole, jadan onaj narod kada odu i ovi a ostane samo albanska policija.
Petak 11.02.2011. 14:46
Зар ово није мало провидно? Војници КФОРА и осталих окупатора се смањују сваким даном, власт се сваким даном све више и више предаје самозваним "Косовским" властима. Њихов циљ је да Косовом управљају Албанци, а они да оду одавде без казе због убијања толико Срба? Не знам да ли знате, али овај Билер је углавном све против Срба, пратим његове изјаве и кретања већ дуже време, и он је овде само да би "Косовским" властима предао власт над овим делом Србије!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online