Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
18
Nedelja 13.02.2011.
07:19 >> 16:17h
Vestionline A

Danas vojna vežba "Ušće 2011"

Više hiljada građana okupilo se danas na Ušću u Beogradu kako bi videli vojnu vežbu koju izvodi oko 1.000 pripadnika raznih rodova Vojske Srbije, a povodom 15. februara, Dana državnosti i Dana Vojske Srbije. U skolpu vežbe Beograd su nadletali i avioni VS, koji su prethodnih nekoliko dana parali nebo spremajući se za paradu.

Prikazu osposobljenosti i opremljenosti Vojske Srbije "Ušće 2011" prisustvuju najviši predstavnici državnog i vojnog vrha, predsednik i premijer, Boris Tadić i Mirko Cvetković, ministri odbrane i unutrašnjih poslova, Dragan Šutanovac i Ivica Dačić, kao i načelnik Generalštaba vojske Srbije Miloje Miletić.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije Miloje Miletić izjavio je danas da je vojna vežba "Ušće 2011" uspešno izvedena i njen osnovni cilj je bio da se prikaže osposobljenost jedinica Vojske Srbije, koje će učestvovati u mirovnim operacijama u inostranstvu.

Miletić se zahvalio velikom broju građana koji prisustvovali vojnoj vežbi na Ušću.
 

Vojska Srbije spremna za mirovne misije

Na vežbi "Ušće 2011" učestvuju pripadnici Specijalne brigade, Rečne flotile, Vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, Vojne policije i jedinica ABHO (atomsko-biološko-hemijska odbrana).

Javnosti se prvi put prikazuju tri jedinice za učešće u multinacionalnim mirovnim operacijama UN: motorizovana pešadijska četa, vod Vojne policije i vod ABHO, čija je priprema počela februara 2010. godine.

Posle vojne vežbe građani će na Ušću moći da vide defile vojnih zastava i repliku pukovskih zastava, kao i da razgledaju naoružanje pešadije, oklopnih jedinica i artiljerije, a očekuje se i nalet avijacije. 

U letačkom delu programu učestvovali su avioni MIG-29, Galebi G-4 i Lasta, kao i helikopteri Gazela, Gama i MI 8. 

Dodik: Podržavamo Srbiju u očuvanju teritorijalnog suvereniteta

 

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je predsedniku Srbije Borisu Tadiću, u svoje i ime građana RS, Dan državnosti Srbije.

"Vama, i svim građanima Srbije, želim da nastavite sa razvojem i jačanjem države i društva političke i ekonomske stabilnosti, regionalne saradnje i evropskih integracija. Veoma sam zadovoljan što smo u prethodnom periodu dodatno osnažili i poboljšali naše sveukupne odnose i zajedničkim naporima, kroz brojne projekte, konkretizovali Sporazum o specijalnim paralelnim odnosima", navodi se u čestitki.

Dodik je istakao je da će RS nastaviti da podržava Srbiju u njenim demokratskim i legitimnim aktivnostima na očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta.

POVEZANE VESTI

Nedelja 13.02.2011. 07:23
То што ће се видети на паради, то је све што је остало од Војске Србије. Сви ови наведени су учествовали у њеном разарању и свођење на испоставу Националне гарде Охаја.
Nedelja 13.02.2011. 09:09
stize im pojacanje iz srpskog lovackog udruzenja...
Nedelja 13.02.2011. 10:04
битно је имати српску власт, ми смо сви војници и бранићемо своја огњишта а никада Афганистан и Ирак, то што ови раде је понижење за наше пале борце.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online