Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 17.02.2011.
03:14
Vestionline A

Zukorlić: Učite na primeru Egipta i Tunisa

Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić je sinoć, na verskom okupljanje u novopazarskoj Sportskoj hali povodom obeležavanja dana rođenja islamskog proroka Muhameda, poručio vlastima u Beogradu da "uzmu lekcije iz Egipta i Tunisa".

Zukorlić je naveo da je na trgovima u Egiptu i Tunisu bio veliki zulum koji bi se, kako je rekao, ako se vlast ne uzme upamet, lako mogao dogoditi na Trgu Gazi Isabega u Novom Pazaru i na Trgu Republike.

Upozorava: Muamer Zukorlić

Zukorlić tvrdi da vlast u Srbiji uvrede na račun islama i muslimana, islamske zajednice i njenih predvodnika, naziva slobodom govora, a kada muslimani u Srbiji podignu glas, onda se to, kako je rekao, naziva govorom mržnje.

"To su poruke licemerstva. To je pokušaj našeg daljeg porobljavanja kako su nam to činili poslednjih 100 godina. E, sada kada smo podigli glas, kada smo se poredali u safove (redove), kada smo napravili svoje institucije, kada smo iškolovali svoje sinove i kćeri… preostaje samo da nas vređaju. Ali to im neće uspeti. Neka uzmu lekciju iz Egipta i Tunisa", naveo je Zukorlić.

On tvrdi da je nedavno pokrivanje hidžabom (maramom) nekoliko devojaka u Novom Pazaru uznemirilo javnost u Srbiji.

"Pokrilo se nekoliko devojaka, uznemirila se javnost, a kada s otvori diskoteka u kojoj se diluje droga ne buni se niko…kada se imovina građana kupuje parama narko dilera niko se ne buni, ni nevladine organizacije tada ne dižu glas…i kada se parama narko dilera pokušava kupiti vakufska imovina, niko se ne bude", kazao je muftija.

Zukorlić tvrdi da je to zato jer su to oni koji "imaju iste poslodavce, pripadaju istim skupovima, imaju zajedničku vrednost i smatraju da, ako si protiv islama i muslimana, dobar si, a ako pripadaš islamu i muslimanima, nisi dobar".

Prema njegovim tvrdnjama, svaka nedemokratska vlast želela je da porobljava muslimane, i to čini i aktuelna vlast u Srbiji danas.

"To su nam uradili 1945, 1990. I to nam rade sada…instaliraju ljude u politici, u nevladinom sektoru, daju mu medijski prostor, malo para, i on, čuješ ga samo, visi na televiziji i samo nešto objašnjava, a nema ni kučeta ni mačeta", rekao je Zukorlić.

Muftija je poručio da vlast muslimanima nikada neće moći da oduzme tradiciju i da je zato ponosan na, kako je rekao, svoj narod koji to prepoznaje.

"I džaba im sva ta demagogija medijska, terminologija…sve im džaba, jer narod to prepoznaje i narod će ostvariti svoje ciljeve ili demokratski, kako treba, evropskim izborima, ili afrički. Ja im preporučujem evropskim", poručio je Zukorlić.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 17.02.2011. 09:17
djavo ga odneo da ga odnese, vec jednom. njemu je samo rat pred ocima. nece se smiriti dok neko zlo ne izazove. dosta je bilo cekanja. treba se reagovati.
Četvrtak 17.02.2011. 09:30
Ne treba odbacivati njegove reci jer iza sebe ima istu onu snagu koja je stvorila nemire u Egiptu i ostalim arapskim zemljama. Ako je Hilari Klinton dva meseca pre nemira u Egiptu i Tunisu prilikom posete zalivskim zemljama izjavila da se rezimii u arapskom svetu moraju menjati kako bi dali demokratsku ualternativu narodu,a odmah zatim izbili nemiri koje su podrzale armije koje vode oficiri skolovani u USA, nalazimo pokretaca svega toga. Prevedeno na muftiju, moramo imati cinjenice koje govore da je prvu posetu van Beograda USA ambasador Kameron Manter ucinio Muftiji Zukorlicu, letos je Meri Vorlik nova ambasadorka USA isto isla njemu na noge u Novi Pazar. Znaci da sve ovo zajedno daje...
Četvrtak 17.02.2011. 12:52
Кад видим овог Зукорлића, па кад још чујем (тј. прочитам), јасно је да у Србији од њега нико не сме ни да писне. А ко Србију води, опет је доказ што је овај фундаменталиста још увек на слободи.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online