Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Subota 19.02.2011.
09:11
Beta A

''Možemo da pričamo o bilo čemu, ali o parama - ne''

Ministar prosvete Žarko Obradović izjavio je danas da više neće biti razgovora o novcu sa predstavnicima prosvetnih sindikata, koji strajkuju od 28. januara.

"Vlada je sa Sindikatom obrazovanja Srbije potpisala protokol, koji se pokazao kao dobar. Postavlja se pitanje šta je motiv sindikata koji su nastavili štrajk i ne prihvataju taj protokol. Da li je to vršenje permanentnog pritiska? Mi više o parama nećemo razgovarati, a o svemu ostalom smo se dogovorili", kazao je Obradović gostujući
na Radioteleviziji Srbije (RTS).

Ne razgovaramo više o parama: Žarko Obradović (desno)
 

Ministar je naveo da su predstavnici sindikata koji su u štrajku svojim Glavnim odborima obećali nerealne ciljeve i da sad nemaju snage da prekinu taj štrajk.

On je naveo da se 95 odsto budžeta Ministarstva prosvete troši za plate zaposlenih i da nije tačna kritika sindikata o neracionalnoj potrošnji tog budžeta. Obradović je kazao i da je dobio predloge od školskih uprava o nadoknadi izgubljenih časova tokom štrajka i naveo da neki predlažu da se nadoknada obavi subotama, neki tokom prolećnog raspusta, kao i produžetkom školske godine.

"Videćemo koje je rešenje najidealnije za nadoknadu časova", kazao je ministar i ocenio da bi bilo doboro da predstavnici sindikata koji su pozivali na štrajk objasne roditeljima kako će biti nadoknađeni izgubljeni časovi.

Predstavnici prosvetnih sindikata, koji štrajkuju od 28. januara i predstavnici vlade juče nisu postigli dogovor da zaposlenima u osnovnim školama plate do kraja godine budu veće za 20 odsto. Predsednik sindikata prosvetnih radnika "Nezavisnost" Tomislav Živanović rekao je agenciji Beta da će štrajk biti nastavljen kao i da će razgovori sa nadležnima biti nastavljeni naredne sedmice.

POVEZANE VESTI

Subota 19.02.2011. 10:13
revolucija se priblizava srbiji. rusenje diktatora samo sto nije krenulo.
Subota 19.02.2011. 10:09
Kada kaze "najidealnije" onda isto kao da kaze "najbozije". Ideal nekog resenja je vrh necega i nema mnozinu, bar kod postenog sveta. Ali kada neko cesto menja ideale onda mu je normalno da ima izraz "najidealnije". Inace jasno je da Srbija mora cela da stane da bi mogla da otrese parazite sa grbace i krene dalje. Samo generalna blokada moze da zaustavi propast i to bi bilo IDEALNO resenje.
Subota 19.02.2011. 10:48
Какве раздрагане фаце. Шта рећи? -Ретарди.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online