Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Nedelja 27.02.2011.
14:50
Vestinoline A

Beogradski univerzitet najbolji na Balkanu

Univerzitet u Beogradu (UB) popravio je svoju prošlogodišnju poziciju i napredovao za oko 600 mesta na najnovijoj Vebometriks listi, pa je među 12. 000 univerziteta u svetu zauzeo 625. mesto.

Univezitet u Beogradu smešten je u Kapetan Mišinom zdanju
 


Na nedavno objavljenoj listi, UB je bolje pozicioniran od univerziteta u Mariboru, Bukureštu, Sofiji, Zagrebu, Sarajevu, ali je i slabiji od bečkog, ljubljanskog, budimpeštanskog, atinskog i Univerziteta u Brnu, rekao je beogradskim agencijama rektor UB Branko Kovačević.


Među univerzitetima u istočnoj Evropi, lider je Univerzitet u Brnu, dok je UB zauzeo 19. poziciju i jedino je još Univezitet u Novom Sadu od visokoškolskih ustanova iz Srbije zauzeo mesto među 100 najboljih u tom delu Evrope, odnosno nalazi se na 96. mestu.

Vebometriks listu sačinjava dva puta godišnje, u januaru i julu, španska istoimena organizacija, specijalizovana za procenu uticaja i značaja visokoškolskih ustanova na Internetu.


Kriterijumi na osnovu kojih Vebometriks rangira univerzitete sveta odnose se na njihovu vidljivost na Internetu, broj i obim strana prezentacije, popularnost i broj ulazaka, kao i uticaj internetskih strana svakog univerziteta.

"Glavni razlog za slabije mesto je gašenje domena yu i prelazak na domen rs, pa je pojedinim fakultetima trebalo vreme da se prilagode, neki su postali nevidljivi, a drugi su imali duple domene, što takođe nije dobro", rekao je Branko Kovačević.

Nedelja 27.02.2011. 15:02
Webometriks JE SMESAN ! Vebometriks rangira univerzitete sveta odnose se na njihovu vidljivost na Internetu, ............................. Sve Rankig liste na svetu su razlicite i svaka zemlja navodi vodu na svoju vodenicu ! Diploma se ceni onog trenutka kada se pogleda sa kojih univerziteta izlaze najbolji studenti i ODMAH nadju zaposlenje u STRUCI !
Nedelja 27.02.2011. 15:03
Profesori na BGD fakultetima su uglavnom oni koji nemaju blage veze sa životom.Ko mi ne veruje nek poseti Saobraćajni fakultet i nek da neku od zvaničnih knjiga koje su pisali ti profesori da im izračuna neku formulu.Ja znam da ne znaju i da se pravdaju tako što kažu u knjizi Vam sve piše.A te njihove formule su neprimenjive.Ali,oni su postali profe i td na partijsku knjižicu SKJ,išli ljudi da grade Zagreb,pa kad se vrate sa udarničkom značkom,profa sam piše 10,ne sme ni da ih pita.I sad su oni koji znaju kako da kopaju kanal u ZG i da piju prošek profesori.Kao onaj prasac masni Slaven Tica.Nakrao se u GSP dok je bio diša,imao je više isplaćenih prekovremenih nego sati u godini što ima.
Nedelja 27.02.2011. 15:15
Moj deda je imao obicaj da kaze: Studenti su lezilebovici do diplome posle postaju lopovi na polozaju.Sve sinovi podobnih drugova sa dva prsta.Starina je bio u pravu za ona vremena. Danas je slicno.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online