Ponedeljak 10. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Nedelja 06.03.2011.
13:14
Srna A

Hag sutra o oslobađanju Šešelja

U predmetu protiv lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja u Haškom tribunalu sutra počinje saslušanje po pravilu 98bis, prema kojem optuženi, na kraju dokaznog postupka tužilaštva, može da zatraži da bude oslobođen po jednoj ili više tačaka optužnice.

Uskoro odluka o Šešeljevoj daljoj sudbini

Predviđeno je da rasprava traje do srede, 9. marta.

Nakon što sasluša argumente strana u postupku, sudsko veće može da donese oslobađajuću presudu po tačkama optužnice za koje smatra da optužba nije iznela dovoljno dokaza. Tužilaštvu su odobrena četiri časa, a optuženom tri i po časa za izlaganje argumenata.


Šešelj je optužen za progone na političkoj, rasnoj ili verskoj osnovi, nehumana dela, ubistvo, mučenje, okrutno postupanje i razaranje kao zločin protiv čovečnosti, koji su počinjeni u BiH, Hrvatskoj i Vojvodini.


Suđenje nekadašnjem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću biće nastavljeno u utorak, 8. marta kada će tužilac nastaviti da ispituje bivšeg predsednika opštine Ilidža Nedeljka Prstojevića.


Budući da je Prstojević uneo veći broj ispravki u izjavu koju je dao na suđenju Momčilu Krajišniku, sudsko veće je odlučilo da treba da pruži potpuno novi iskaz, odnosno da bude ispitan "uživo", a ne na osnovu ranijih izjava i transkripata ranijeg svedočenja.


Prstojević je sudsko veće obavestio da je nedavno imao blaži izliv krvi u mozak, zbog čega se dešava da "jedno misli, a drugo kaže", što sudije nisu komentarisale.


Na listi tužilaštva za narednu nedelju nalaze se još dva zaštićena svedoka, sa oznakama KDZ-181 i KDZ-354.

Karadžić je optužen za genocid, zločin protiv čovječnosti i kršenja zakona i običaja ratovanja u toku sukoba u BiH od 1992. do 1995. godine.


Glavni pretres na suđenju generalu Zdravku Tolimiru, optuženom za genocid i druge zločine u Srebrenici i Žepi 1995. godine, nastavlja se sutra dokaznim postupkom tužilaštva.


U predmetu protiv Milana Lukića i Sredoja Lukića za četvrtak, 10. marta je zakazana statusna konferencija, na kojoj će biti razmotreno stanje u žalbenom postupku. Milan Lukić je 20. jula 2009. godine osuđen na doživotni zatvor, a Sredoje Lukić na 30 godina zatvora, nakon što su proglašeni krivim za zločine protiv čovečnosti i ratne zločine počinjene u Višegradu. 

POVEZANE VESTI

Nedelja 06.03.2011. 13:31
Predviđeno je da rasprava traje do srede, 9. marta - МАРТ ЈЕ МЕСЕЦ ОБРТА У СРБИЈИ! ВАЗДА БИО!
Nedelja 06.03.2011. 13:31
Dolazi vojvodo , cekamo te ! Imas u Srbiji posla preko glave,nagomilali se lesinari na tronu , koje mozes samo ti da rasteras !!!
Nedelja 06.03.2011. 13:32
Њихов посао њима на душу, а дух наш је уз тебе змају!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online