Nedelja 9. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
16
Nedelja 06.03.2011.
21:47
Vestionline A

"Hapšenje Divjaka neće pružiti pravdu nastradalima"

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je danas da sporne optužnice i poternice, poput one koja je dovela do hapšenja generala Armije BiH Jovana Divjaka, neće omogućiti pravdu za žrtave "Dobrovoljačke ulice" ili bilo kog drugog mesta stradanja u ratu u bivšoj Jugoslaviji.

Čedomir Jovanović: Optužnice će konfrontirati Srbiju i BiH
 



"Tim ljudima i njihovim porodicama dugujemo nešto drugo - pomirenje, normalan život, odustajanje od postupaka koji tako duboko konfrontiraju naše narode, ponovo sukobljavaju Beograd i Sarajevo. Moramo da pokažemo saosećanje i razumevanje za Sarajevo koje protestuje protiv ovog hapšenja", navodi se u Jovanovićevoj pisanoj izjavi.


Lider LDP je rekao da političari odgovorni za rat u bivšoj Jugoslaviji nisu među živima, ali oni koji danas vode Srbiju, Hrvatsku i BiH moraju da pronađu rešenje, politički i ljudski odgovor na terete tih sukoba koji su i dalje prisutni.


On smatra da tužilaštva i sudovi u regionu moraju da sarađuju, ali da nijedan sudski organ ne može da bude prepušten sebi i da trpi zbog neaktivnosti ili nespremnosti država i političara da stave tačku na mračnu prošlost bivše Jugoslavije.


Jovanović je istakao da je neophodno da se hitno pronađe trajno rešenje za sve sporne slučajeve tokom ratova u bivšoj Jugoslaviji, a "političari ne smeju da se pretvaraju da se radi o rutinskim sudskim postupcima".


"Srbija je u prethodnih nekoliko meseci u više navrata pretrpela veliku moralnu i političku štetu zbog činjenice da se u slučajevima poput hapšenja (Ilije) Jurišića, (Tihomira) Purde i nedavno Divjaka, postupalo na osnovu poternica raspisanih na osnovu starih, osporenih ili nepotpunih istraga i postupaka", kazao je Jovanović.


Srbija ne može da se iznova suočava sa spornim postupcima i zahtevima za izručenje građana Hrvatske ili BiH, koji se završavaju neuspehom, jer ako se tako nastavi svi postupci u kojima su naši sudovi i tužilaštvo uspešno gonili zločine biće trajno prekriveni neuspesima i sumnjama, smatra Jovanović.

POVEZANE VESTI

Nedelja 06.03.2011. 21:51
pa zasto onda ne pustite zvezdana i legiju.
Nedelja 06.03.2011. 21:54
наравно да неће задовољити, али када би и тебе ухапсили уз Дивљака, онда можда...
Nedelja 06.03.2011. 22:15
Ovakvu crnu rolku je nosio na foto u facebook onaj Arid Uka pre nego je pobio americke pilote. Nece Vorlikova vise dati Cedomoru da udje na brifing u ambasadu pa nece znati sta da prica u srpskoj Skupstini.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online