Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 11.03.2011.
12:42
Vestionline A

Za Miloševića nema čitulja u Srbiji

Beogradska štampa na petu godišnjicu smrti bivšeg predsednika Srbije i SR Jugoslavije Slobodana Miloševića nije objavila ni jednu jedinu čitulju ožalošćenih građana, organizacija ili njegove stranke. Crnogorci su, izgleda, verniji Miloševiću pa se tako u većini podgoričkih novina našla makar po jedna.

Kada je umro građani ojađeni Miloševićevom vladavinom ostavili su mu neobičnu čitulju u "Politici"

"Politika" i "Večernje novosti", novine koje tradicionalno kupuju stariji sugrađani, i koje oduvek imaju deo za čitulje, danas nisu objavile ni jednu u pomen Slobodana Miloševića. Podgoričke novine su zato objavile nekoliko čitulja građana i dalje odanih pokojnom predsedniku.

"Danas je pet godina od smrti mog dragog predsednika", napisao je u svojoj čitulji, u podgoričkom listu "Dan", Branislav Dimić iz Berana.

Milisav Popović iz Podgorice je "uz petu godišnjicu smrti srpskog vožda" poručio: "Samo su ti mrtvom mogli uzeti Kosovo. Neraskidiv je spoj jednog srpskog petog oktobra i jednog gubitka srpskog Kosova".

"Posle tvoje smrti, srpski vazali pokloniše slobodu srpskog naroda, a prihvatiše mirno robovanje tuđem gospodaru", piše u čitulji Dušana Ćetkovića iz Grblja.

Da se u Crnoj Gori i u čituljama iznose politički stavovi, potvrđuje, takođe, današnja čitulja povodom 64. godišnjice smrti brigadira crnogorske vojske Krsta Zrnova Popovića.

Pošto se, u skladu sa političkim podelama, vodi računa i o tome u kojim će novinama čitulja biti objavljena, za Krsta Popovića je to učinjeno u današnjem izdanju lista "Pobjeda".

"Šesdeset i četiri su godine otkako se pod kamen koji ga je dao, vratio Krsto Zrnov Popović. Duboki naklon pred ikonom borbe za pravo, čast i slobodu Crne Gore", piše u čitulji koju je na celoj stranici lista, objavila nevladina organizacija "Čuvari crnogorske tradicije".

Krsto Zrnov Popović je bio brigadir kraljevske vojske Crne Gore i vođa Božićnog ustanka 1918. i 1919. godine protiv likvidacije Crne Gore kao države i njenog prisajedinjenja Srbiji i ujedinjenja u Kraljevinu Srba, Hrvata i Slovenaca. Pripadnici Odeljenja za zaštitu naroda ubili su ga 1947. godine jer je bio proglašen izdajnikom, pošto je u Drugom svetskom ratu sarađivao sa Italijanima radi obnove nezavisne Crne Gore.

POVEZANE VESTI

Petak 11.03.2011. 13:04
Nisam nikad bila za Milosevica,zato sto je bilo kako je bilo,ali daleko od toga da je bio monstrum!Monstrumi su Taci i svi oni koji su ucestvovali u kasapljenju Srba,monstrum je Divjak,monstrum je Pavelic...A sto se tice cituljie mi smo jedna NEDEMOKRATSKA ZEMLJA naravno da niko nema petlju da to objavi.AKO OVE DEMONKRATE MISLE DA SE RAZLIKUJU OD MILOSEVICEVOG REZIMA ONAD SAMO U TOME STO SU 100GORI OD NJEGA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Petak 11.03.2011. 15:11
Najveću grešku Sloba je učinio što nije "transparentno" rasprodao sve fabrike, šećerarne, uljare i mlekare, PIK Bečej i ostala imanja pa likvidirao srpske banke. Onda lepo otišao da proživi negde kao beg. Danas bi ga se sa ponosim sećali kao nekog ko je napravio odlučan zaokret sa društvenom svojinom. Pošteno bi bilo da na RTS puste snimak njegovog obraćanja narodu šta ih čeka sa žutima posle 5 oktobra 2000. Možda je nešto i potrefio.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online