Četvrtak 23. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 27.03.2011.
05:15
J. A. - Vesti A

Cvetković časti sa šest funkcija

Bombastična obećanja o manjoj vladi i eliminaciji sukoba interesa padaju u vodu kada se pogleda aktuelni kabinet srpskog premijera Mirka Cvetkovića. Ne samo što nema otpuštanja, već se novi ministri trude da dovedu svoje "proverene" ljude za najbliže saradnike dok se istovremeno vodi računa da nijedan bivši ministar ne ostane bez uhlebljenja u državnoj službi.

Ovde potpis

Ipak, ono što je otkrio antikorupcioni sajt www .pistaljka.rs, najupečatljiviji je primer kako srpski premijer ne održava obećanja i svojim ljudima od poverenja dodeljuju gomilu dobro plaćenih funkcija.


Nedavno imenovani državni sekretar u Ministarstvu finansija Dušan Nikezić ne samo što je na ovo mesto došao sa pozicije savetnika premijera, već obavlja još pet državnih funkcija!

Za savetničku funkciju koju obavlja od 2008. godine prima naknadu od čak 112.587 dinara (oko 1.100 evra) , ali to mu očito nije dovoljno pa se rastrčao na više strana.

Tako je imenovan za predsednika Nadzornog odbora Javnog preduzeća EPS, za predsednika Upravnog odbora Energoprojekt hodling a. d. Beograd, zatim za člana Skupštine akcionara privrednog društva Direkcija KS, za člana Radne grupe za praćenje i koordinaciju privatizacije Telekoma Srbija i Komisije za javnu nabavku usluga menadžmentskog konsaltinga. Svuda nastupa kao predstavnik Vlade Srbije.

Uhlebljenje za bivše ministre


Za sada je jedino bivši ministar vera Bogoljub Šijaković zvaničnom odlukom vlade imenovan za državnog sekretara u novoformiranom Ministarstvu vera i dijaspore, dok bi istu funkciju u nadležnom ministarstvu trebalo da dobije bivša ministarka telekomunikacija Jasna Matić. Za nekadašnjeg prvog čoveka Ministarstva za energetiku Petra Škundrića, premijer Cvetković sprema savetničku funkciju u svom kabinetu.


Ono što mladog Nikezića posebno preporučuje kod premijera, pa čak i po cenu da se krši Zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije koji ne dozvoljava akumulaciju javnih funkcija, jesu poslovne i prijateljske veze koje Mirko Cvetković ima sa Dušanovim ocem Zvonimirom Nikezićom.

Stariji Nikezić je vlasnik firme za konsultantske usluge CES Mecon u kojoj je radio sadašnji srpski premijer. Cvetković je čak u periodu kada je bio direktor Agencije za privatizaciju istovremeno bio i izvršni direktor CES Mecona . A koliko je brinuo o sinu svog poslovnog partnera vidi se i po tome što je Dušana Nikezića zaposlio kao svog zamenika u Agenciji za privatizaciju.


U Vladi Srbije demantuju ove podatke i navode da Dušan Nikezić od kada je imenovan na funkciju državnog sekretara Ministarstva finansija nema nijednu dodatnu funkciju, te da je primao samo tri plate - kao savetnik premijera, u EPS-u i Energoprojektu.

POVEZANE VESTI

Nedelja 27.03.2011. 07:47
Nikezic?? Blago nama opet Crnogorcic...
Nedelja 27.03.2011. 06:39
"Ne mrdaj Cvetko" Zao mi ovog jadnog coveka, isto kao sto mi je nekad bilo zao i Zorana Lilica. Ima visoku funkciju, al' ga niko ne zarezuje ni 2%.
Nedelja 27.03.2011. 12:23
casti jer ne ide iz njegovog dzepa nego iz dzepa gradjana srbije lopine
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online