Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Petak 08.04.2011.
19:52
Blic A

Za vreme nastave davali osnovcima da piju pivo

Nastavnik tehničkog obrazovanja u gornjomilanovačkoj Osnovnoj školi "Sveti Sava“ Zoran Đorđević i domar ove škole Radovan Aleksić davali su učenicima sedmog razreda da piju pivo, nakon što su školarci pomogli da se utovari ugalj u školsku ložionicu, tvrdi njihov kolega iz kolektiva, nastavnik francuskog jezika Nenad Jovićević.

Zbog podstrekivanja učenika da konzumiraju alkohol i primoravanja na fizički rad za vreme nastave, Jovićević je protiv Đorđevića i Aleksića podneo prijavu direktorki škole.

Nastavnik tehničkog učenicima davao da piju pivo
 


Nenad Jovićević je pre dve nedelje obavljao funkciju dežurnog nastavnika, kada je primetio da se u vreme trajanja petog časa popodnevne smene nekoliko đaka odeljenja VII/3 otima oko flaše piva.
 

- S prozora nastavničke kancelarije video sam da se đaci, koji su do tada utovarali ugalj, otimaju oko flaše piva. Pitao sam šta to rade, a tek nakon te moje reakcije domar škole je stavio flašu piva u džep radne uniforme. Tada mi se nastavnik Zoran Đorđević obratio rečima: "A ko je tebi rekao da oni piju pivo?“ – navodi se u Jovićevićevoj prijavi.
 

On ističe da je ovo drugi put kako učenike zatiče da utovaraju ugalj za vreme redovne nastave, i to bez odobrenja roditelja.
 

- U razgovoru s kolegama saznao sam da je to uobičajena praksa, ali da učenici u strahu od posledica ne smeju da se suprotstave. Kolege kažu da su nemoćni da bilo šta promene iako su neki od njih nekoliko puta reagovali na istu ili sličnu situaciju – navodi u prijavi Jovićević.
 

Učenici ove škole potvrdili su da često pomažu pri utovaru uglja kada stigne u školsko dvorište. Neretko se događa da jednog ili dvojicu dečaka ložači pošalju da im iz prodavnice donesu pivo ali, kako kažu, oni ne znaju da ga je neko od nastavnika davao učenicima na konzumiranje.

- Prema mojim saznanjima, po odobrenju nastavnika tehničkog obrazovanja Zorana Đorđevića, grupa učenika je na času u popodnevnoj smeni otišla da pomogne ložačima koji su deci dali pare da kupe dve flaše piva, koje učenici, po onome što mi je rečeno, nisu popili – izjavila je direktorka škole Dušica Bojović.
 

Ona dodaje da je sproveden odgovarajući postupak i da je nastavnik Jovićević povukao svoju prijavu.  Roditelji đaka koji pohađaju ovu školu zahtevaju da se priča koju je pokrenuo nastavnik Jovićević ispita do kraja, posebno deo vezan za konzumaciju alkohola.
 

- Ništa im neće faliti ako ubace koju lopatu uglja u ložionicu. I ja sam to radio kao učenik osnovne i srednje škole. Međutim, ako su nastavnik, domar ili bilo ko iz škole deci davali da piju pivo, to je zaista nedopustivo i ja ću inicirati sastanak u školi na kojem ću zahtevati da se ta stvar istera na čistac – kaže otac jednog od učenika iz odeljenja VII/3 koji nije želeo da mu pomenemo ime.
 

U opštinskoj prosvetnoj inspekciji kažu da sa ovim slučajem nisu upoznati.

Subota 09.04.2011. 00:36
http://www.youtube.com/watch?v=cglZPvVgcyc&feature=related ;-)
Petak 08.04.2011. 23:53
Ma sta je ovo, selo veselo!? Pivopije jedne. :-)) Pozdrav svima i zivjeli, hvala za legendarnu pjesmu. A Vesti bi mogle i da namjeste da se direktno klika na linkove koje komentatori postave. :-)
Petak 08.04.2011. 22:15
Ovo je za svaku osudu. Fino je da djeca nesto rade ali se to moze organizovati na nivou skole. A tek alkohol... Nedavno citam, promocija piva u Republici Srpskoj i to gdje?! - U srednjoj skoli!?? Ovaj primjer me podsjetio na moju osnovnu skolu. Nije bilo pivo ali me uciteljica (znaci da sam mogla biti max 3. osnovne jer smo u 4. vec imali nastavnike) poslala ladno sa casa da joj trazim kesten pire. Ja sam obisla trgovine i trgovine, prelazila ulice,...zadrzala se Boga pitaj i nisam ni nasla. Roditelji nisu imali pojma, naravno. Koja (NE)odgovornost jednog pedagoga...aa?!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online