Ponedeljak 13. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Nedelja 08.05.2011.
13:54
Vestionline, Beta A

Otvorena manifestacija Dan Evrope

Ambasador Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer otvorio je danas u centru prestonice svečanost povodom obeležavanja 9. maja - Dana Evrope, koji se proslavlja i kao Dan pobede u Drugom svetskom ratu.

Evropa u rukama Srbije

U okviru programa "Evropa otvoreno" u Makedonskoj ulici organizovana su sportska takmičenja za učenike osnovnih škola, dok će u Domu omladine biti otvorena izložba "Kako prepoznajem Evropu". Tokom dana će u Domu omladine više ambasadora članica Unije volontirati i razgovarati s građanima.

"Proslavljamo Dan Evrope koji je izuzetno simboličan za nas", rekao je Dežer obraćajući se učenicima sportskih takmičenja.

On je takmičarima u fudbalu, odbojci i nadmetanju "Evropa bez granica" poželeo uspeh. "Zabavite se ali i branite vrednosti, vrednosti borbe, duha i takođe fer pleja",

Bogat muzički program


U okviru Dana Evrope, u Makedonskoj ulici nastupila je mađarska folklorna grupa Petefi Šandor, a nastupiće u hor Beogradski glas s Aleksandorom Kovač, dok će u okviru rok koncerta kasnije popodne tu biti Ana Stanić, kao i grupe Svi na pod i Sevdah Baby.


Takođe će biti uručene nagrade pobednicima multimedijalnog takmičenja "Kako prepoznajem Evropu u Srbiji" i novinarske nagrade za najbolje medijsko izveštavasnje o evropskim integracijama

rekao je Dežer.

"Evropa je dinamična, Evropa je i mlada. Nastavićemo u Domu omladine gde će za nekoliko dana predsednik (Evropske komisije Žoze Manuel) Barozo otvoriti naš prvi evopski informativni centar u Beogradu", rekao je šef Delegacije EU u Srbijie.

Bivši odbojkaški reprezentativac, a danas predsednik Saveza za školski sport Željko Tanasković istakao je da Saveza za školski sport već četiri godine uspešno sarađuje s Kancelarijom EU.

"Vama deco želim da se pre svega danas družite i kao bivši sportista uveren sam da će danas pobediti sport. Takođe veliko mi je zadovoljstvo sto zajedno s vama obeležavamo Dan Evrope i nadam se da će naša zemlja uskoro postati članica EU", rekao je Tanasković.

Dežer i Tanasković su izveli i početne udarce u fudbalu i odbojci. Takmičenje "Evropa bez grnica" osmišljeno je tako da takmičari - učenici osnovnih škola prolaze niz prepreka koje su simbolično nazvane prema koracima koje zemlja treba da odrati na putu ka članstu u Uniji.

POVEZANE VESTI

Nedelja 08.05.2011. 14:57
Da to je Dan pobede u Drugom svetskom ratu.Ali dan pobede Srba, Rusa, Jevreja itd nad ideologijom koja je vas izum vas zapadnih Evropljana.Ne budite licemeri i ne krcmite pobednicku slavu Rusa i Srba nego se pokrijte usima u sramoti!
Nedelja 08.05.2011. 14:21
Kako da normalan čovek u Srbiji ne poludi? A kad će da bude dan Srbije u nekoj evropskoj zemlji? Neki put mi od sveg ovog proseravanja pripadne muka,pa zar je moguće da u Srbiji živi toliko hrvata sa mogućnošću glasanja i moći da ubedi retardirane Srbe da glasaju za sorry boss co? Izgleda da su veće mogućnosti da pronađem Srbe sa dna kace u Luizijani,i to u većem broju nego u Srbiji.
Nedelja 08.05.2011. 15:31
Još jedna sramota za Beograd koji je oslobodila Crvena Armija, mogli su da stave zastave oslobodilaca i stvarnih POBEDNIKA protiv Hitlera, a ne da se dive okupatorima kao general Nedić. Sopstvenu istoriju gazimo nogama prema potrebi.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online