Četvrtak 6. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Nedelja 08.05.2011.
15:58
Vestionline A

Zukorlić: Beograd me se pribojava

Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić tvrdi da postoje centri moći, među kojima je i Beograd, koji se pribojavaju da on bude izabran za reis ul ulemu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

“Beograd se zapetljao, jer su svi koncepti protiv Islamske zajednice u Srbiji propali, pa sada nisu sigurni šta je za njih bolje da li da im olakšam i odem iz Srbije, dok je s druge strane, biti na čelu Islamske zajednice velika pozicija… Biti reis ul ulema je najčasnija i najvrednija pozocija koju jedan musliman ili jedan Bošnjak može da ima”,

Zukorlić tvrdi da se Beograd pribojava njegovog imenovanja za reis ul ulemu

rekao je Zukorlić gostujući u centralnom dnevniku sarajevske TV1.

Zukorlić je uveren da će, ako se kandiduje, dobiti podršku u BiH, Sandžaku, od, kako je rekao, autoritteta Islamske zajednice i pre svega aktuelnog vrhovnog poglavara muslimana Mustafe Cerića.

On je rekao da njegov koncept islama ne nudi isključiva rešenja i nikada samo za dobro muslimana na račun nemuslimana.

“Svi koncepti koje nudim su za dobro muslimana i za dobro nemuslimanima, jer je islam poslat kao milost svetovima. Islam nije pretnja nikome, Islamska zajednica nije pretnja nikome, a to znači da ni muftija u bilo kom izdanju ne može biti pretnja nikome”, kazao je Zukorlić.

“Centri moći koji se pribojavaju da budem na čelu Islamske zajednice u BiH očito su izračunali da bi bilo dobro za njih da me rano isteraju iz rova i nateraju na trku račujnajući da ću sprintati i da ne mogu izdržati do kraja”, naveo je muftija poručivši da su se se očito prevarili neznajući da je on, kako je rekao, maratonac.

“Zapravo su me samo preferirali time dajući mi istovremeno mnogo više medijskog prostora nego što je bilo za očekivati”, naveo je on.

Prerano za odluku o kandidaturi

Zukorlić je ponovio da je prerano za definitivnu odluku o tome da li će on biti kandidat na izborima za budućeg reisa Islamske zajednice u BiH, ali tvrdi da je njegova prednost to što nema nimalo grča ni od “da” ni od “ne”.

Nedavno, prilikom obeležavanja 20 godina od osnivanju Udruženja sandžaklija u Sarajevu, Cerić je poručio da je muftija Zukorlić njegov predvodnik u “Borbi Bošnjaka u Sandžaku, ”jer on svojim nastupima i svojim delima “svedoči da priča o Sandžaku nikada neće isčeznuti”.

“Alija je pišući ’Islamsku deklaraciju’ želeo islamizirati muslimane, tako sada muftija bošnjazira Bošnjake”, rekao je Cerić i muftiji poklonio komplet Izetbegovićevih knjiga.

POVEZANE VESTI

Nedelja 08.05.2011. 16:02
Не боји се тебе мајмуне Београд, већ кукавичко издајнички режим у Београду, разлика је огромна!
Nedelja 08.05.2011. 17:15
Siromah Rasim Ljajić ubio se dovodeći Turke za investitore, ovaj ih razjurio pa ljudi otišli za Leskovac. Može li taj narod tamo da shvati da je poruka uvek ista, vlast ne valja - dajte meni vlast pa ću da vas usrećim. A to što mu Beograd daje publicitet, to je normalno, njima treba neko kreketanje u ovoj žabokrečini. Gde je bio muftija kada je probao sa Suljom da duva u istu tikvu kod Miloševića, pa Suljo zbrisao u Tursku dok si reko Arkan.
Nedelja 08.05.2011. 16:02
Ti si bre zamislio da si neki lik a samo si jadni mali klosar koji ce svoje vernike uvesti u veliku nesrecu ! Ne prete ti zabadava Vehabije , oni znaju da krades od naroda i sakom i kapom !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online