Ponedeljak 13. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Ponedeljak 23.05.2011.
22:08 >> 23:15h
Beta, Fonet A

Vanredno stanje u Novom Pazaru

Na delu teritorije grada Novog Pazara večeras je proglašeno vanredno stanje zbog poplave koja je ugrozila više stotina kuća, rekao je večeras novinarima u ima kriznog štaba Hajrudin Hajrović. Veliko nevreme pogodilo je i opštinu Ljig, gde je pričinjena velika šteta, a bujice su u okolnim selima odnele puteve.

Meštani sela pešaka dolazili do opštine jer puteva više nema

Hajrudin Hajrović je rekao da nema povređenih, ali da je ugrožen veoma gusto naseljen deo grada. Prema njegovim rečima, naneta je neprocenjiva materijalna šteta, koju u ovom trenutku nije moguće sagledati.

Veliko nevremene praćeno kišom, koje je trajalo gotovo dva sata, dovelo je do izlivanja reka Jošanice i Trnavice, što je u Novom Pazaru ugrozilo više od hiljadu kuća, izjavio je zamenik gradonačelnik Vujica Tiosavljević.

Tiosavljević je rekao da je pričinjena velika materijalna šteta, jer je, osim kuća, oštećena kompletna infrastrutura, pa taj deo grada nema ni vode ni struje. Voda je odnela pet - šest mostova i nekoliko automobila, a ekipe gradske uprave i policije su na terenu i pokušavaju da pomognu ugroženom stanovništvu, kazao je on.

U pomoć su pristigli vojska i pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a i svi zajedno pokušavaju da u ovom momentu pronađu način da odgovore izazovu i zbrinu najugroženije.

Sutra će započeti otklanjanje štete od ove nepogode koja se ne pamti u novopazarskom kraju, rekao je Hajrović. Prema njegovim rečima, građani su solidarni, i razmatra se mogućnost da pojedine porodice budu izmeštene u neki od ponuđenih gradskih hotela ili u objekte vojne kasarne. Pomoć je, kazao je on, ponudio i Crveni krst.

Ovo je treći put u poslednja dva dana da Trnavica, usled jake kiše, plavi okolno zemljište. Meštani tvrde da je korito reke preusko i ugroženo divljom gradnjom i da zato dolazi do čestih poplava.

Sela oko Ljiga bez puteva


Jako nevreme sinoć je pogodilo i opštinu Ljig gde je poplavljeno 18 kuća i pomoćnih objekata, a štetu su pretrpeli usevi i plastenici, kao i putevi u nekoliko sela, koje su odnele bujice i nadošli potoci.

Seljaci iz Kozelja, Babajića i Veliševaca tokom dana dolazili su pešice do ljiške opštine kako bi prijavili štete jer "puteva jednostavno nema" u delovima tih sela.

Ovo je treći put u poslednja dva dana da Trnavica, usled jake kiše, plavi okolno zemljište. Meštani tvrde da je korito reke preusko i ugroženo divljom gradnjom i da zato dolazi do čestih poplava.

Ponedeljak 23.05.2011. 23:08
Не брините народе, држава вам сигурно неће помоћи.
Utorak 24.05.2011. 00:16
80%naziva radnji restorana i dr objekata u srbiji su na latinici...mi kao da se stidimo svog cirilicnog pisma...sramota...pomodarstvo
Ponedeljak 23.05.2011. 23:41
Kome trebaju natpisi na latinici. Vjerojatno Francetiću jer je to bio njegov materinski iz djetinjstva ?! Mene ne uzimajte u obzir jer sam Srbin iz hrvatske pa je to razumljivo.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online