Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 25.05.2011.
21:39
Beta A

Čeda uvredio Islamsku zajednicu u Srbiji

Mešihat Islamske zajednice u Srbiji danas je oštro osudio izjavu predsednika Liberalno demokatske partije Čdomira Jovanovića u kojoj je u "negativnom kontekstu" pomenuo šerijatsko pravo.

Čedomir Jovanović ne želi da mu ćerke "budu taoci šerijatskog društva"

Jovanović je juče u Skupštini Srbije u raspravi o izmenama Zakona o izboru narodnih poslanika rekao da neće podržati taj propis zbog rešenja koja diskriminišu žene i koji će od njegove "tri ćerke napraviti taoce šerijatskog društva".

U saopštenju Mešihata navodi se da su šerijat, šerijatsko pravo i šerijatsko društvo islamske vrednosti zasnovane na temeljnim izvorima islama - Kuranu i Sunnetu.

"Za Islamsku zajednicu, muslimane i sve građane koji se zalažu za toleraniciju među ljudima neprihvatljivo je pominjanje tih vrednosti u negativnom i omalovažavajućem kontekstu", piše u saopštenju.

Mešihat je naveo da Islamskoj zajednici u Srbiji nije jasno kako je Jovanović "mogao sebi dozvoliti da ovako nesmotrenom izjavom dovede u pitanje pozitivne poruke i stavove do sada upućene prema Islamskoj zajednici i muslimanima u Srbiji".

"Želimo verovati da je ovo nesmotrenost, a ne stav o islamu, što će naredno vreme svakako pokazati", navodi se u saopštenju. 

POVEZANE VESTI

Sreda 25.05.2011. 21:49
Siromah Čedomor na šta je spao da izaziva ekscese da bi se pisalo o njemu. Kakve veze ima zakon o narodnim poslanicima sa njegovim ćerkama. A pogotovo jer se one neće baviti politikom sigurno. Jer kada bude izabrana vlada Nacionalnog Spasa u Srbiji, prva stvar će biti da se šarenima zabrani da se bave politikom do devetog kolena. Dotle će valjda da mutiraju u normalne Srbe.
Sreda 25.05.2011. 22:26
Islamska zajednica i njihovih vođa su doveli u pitanju integritet Srbije, što je dosta ozbiljnije od jedne knjige ! Vreme je da se pokaže toj zajednici da nemože da radi šta hoće u ovoj državi. Islamska zajednica je nadmetnuta u Srbiji, i danas ako postoji, to je dovoljan dokaz tolerancije srpskoga društva u svojo istoriji. Nesmemo dozvoliti da ona bude u prvom planujer je manjina ! Manjine imaju sva prava , a nemaju pravo da ucenjivaju većinu kao u Francuskoj. + Čedomiru !
Sreda 25.05.2011. 22:19
"MAJSTOR" SVOG ZANATA......."COVEK", KOGA SAMO RODJENA MAJKA MOZE DA VOLI.....A I TO JE PITANJE?????
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online