Četvrtak 6. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Petak 03.06.2011.
04:12
Vestionline A

Podela Kosova izazvala bi stradanje Srba

Vladika raško-prizrenski Teodosije izjavio je da svaka podela Kosova može da dovede do eskalacije nasilja, u kojoj bi srpski narod mogao pretrpeti najveću žrtvu.

Vladika Teodosije

Teodosije je, povodom izjava pojedinih srpskih političara o podeli Kosova, ocenio da su u pitanju lične izjave pojedinaca kojih je bilo ranije i kojih će biti i kasnije.

"Jednostavno, ja sam čvrsto uveren da će narod ostati da živi na ovim prostorima.

Zaista imam nadu da će i naša država, to ih i Ustav obavezuje, sačuvati Kosovo i Metohiju i da se neće uraditi ništa što je na štetu ovog naroda. Kosovo i Metohija treba da ostanu jedinstveni, onako kako su stalno bili", rekao je Teodosije u izjavi za Radio Gračanicu.

Vladika raško-prizrenski je istakao da svaka podela može da dovede i do eskalacije nasilja, "a onda znamo da će naš narod najveću štetu da pretrpi".

"Jednostavno, mi se u crkvi molimo Bogu da Gospod urazumi sve one koje odlučuju, da odlučuju onako kako je na korist Kosova i Metohije, vernog naroda i naših svetinja i nadamo se da će tako da bude", rekao je Teodosije.

POVEZANE VESTI

Petak 03.06.2011. 04:57
On se odrekao duhovnog oca Vladike Artermija,progoni ga i dalje uz pomoc siptarske policije,i rekao je, nadam se da se nece donositi odluke stetne po srbski rod,a koje se stalno donose. Pokriva se nekim pricicama za lakoverne a duva sa zutim u istu tikvu,kojima je pomogao u progonu Vladike Artemija koji je bio velika smetnja javnom proglasenju nezavisnog Kosova,a za vlast i SPC nema dileme, oni su ga priznali pred svim stranim faktorima kojima sluze.
Petak 03.06.2011. 07:45
Gospodine Šibalijo (Šibalić), zar ti nisi jedan od onih koji proteruju Srbe sa Kosovo? Setimo se samo koliko je monaha i monahinja napustila Kosovske manastire kada ste proterali vladiku Artemija.
Petak 03.06.2011. 08:41
Naravno da će narod ostati da živi, već su bile reportaže o tome kako srpske žene u enklavama mese hleb, rađaju srpčad i crnče na njivama kao u srednjem veku. Sada su te reportaže prestale otkada nema Vojislava Koštunice nego Tijanić pušta reportaže o pomirenju Srba sa Hrvatima. Teodosije bar zna toponime bolje od Dačića pa mu je jasno da su najveće srpske svetinje u Metohiji i južno od Ibra. U Gračanici mu je freska Simonide kojoj je arnaut još davno nožem iskopao oči. Zna se da je srpske svetinje prvo očuvao okupator Turčin a posle strah šiptara od srpske vojske. Šiptar samo silu poštuje to je rekao još Vukmanović Tempo na tribini u Pazovi 1989 godine.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online