Četvrtak 23. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 03.06.2011.
13:18
D. Dekić - Vesti A

Vuk spasava Srećkovića

Komešanja u Srpskom pokretu obnove, zbog zahteva dela visokih partijskih funkcionera za smenu ministra dijaspore i vera Srđana Srećkovića, presekao je lider SPO Vuk Drašković, smirivši bar privremeno uzavrele unutarstranačke strasti.

Srećković (drugi zdesna) na slavi SPO

Uticajne stranačke kolege jedinom članu Vlade Srbije iz svojih redova ozbiljno su, kako se čuje, zamerile približavanje Demokratskoj stranci.

Među šest potpisnika zahteva su trojica od sedam potpredsednika SPO: Žika Gojković, Mirko Čikiriz i Aleksandar Jugović i članovi predsedništva Nemanja Starović, Branimir Jelić i Milan Đukić. Svi osim Jugovića, vojvođanski su kadar.


"Ministar Srećković više ne može da predstavlja SPO, jer kontinuirano krši program sopstvene stranke, na štetu evropskog puta Srbije, rušeći 20-godišnju borbu SPO i zastupajući u nekim elementima pogubnu Miloševićevu politiku 90-ih godina" - naveli su u obrazloženju.


Potpisnici zahteva istakli su da se njihova podrška Vladi, nikako ne dovodi u pitanje i da će i ispunjavati obaveze koje iz sporazuma koalicije na vlasti, uz uvažavanje strateške saradnje SPO i DS.


Lider Vuk Drašković je, putem stranačkog sajta, razuveravao članstvo i javnost da ministru dijaspore i vera izmiče fotelju.


- Srećković ima moju i punu podršku organa SPO, a ti medijski navodi upućuju na manipulacije neprijatelja naše stranke - kazao je Drašković i naknadno poručio da ako je pismo autentično i za javnost, predstavlja najgrublja povredu Statuta stranke, pa će prema potpisnicima, kako Statut nalaže, biti preduzete odgovarajuće mere.
Glavni akter priče bio je vešt u izbegavanju da prokomentariše nezvaničan zahtev za njegovu smenu.


- Kao dugogodišnji najbliži saradnik, apsolutno podržavam izjavu Vuka Draškovića i verujem u jačanje političke pozicije SPO kroz afirmaciju platforme evropske srpske desnice - kazao je Srećković.
 

Grešni ministar

 

Jedan od potpisnika zahteva, potpredsednik SPO Žika Gojković, Srećkoviću zamera što koristi ministarsku funkciju da iznese lično mišljenje, predstavljajući ga kao partijsko.


-To govori njegova poslednja izjava da je DS jedini partner SPO, a da je saradnja sa Ligom socijaldemokrata Vojvodine nemoguća, što je apsurd, jer su juče SPO i LSV u Novom Sadu održali uspešnu zajedničku tribinu o decentralizaciji Srbije i učvrstili inače odličnu međupartijsku saradnju- kazao je Gojković.

POVEZANE VESTI

Petak 03.06.2011. 13:28
Па зар они још постоје као странка? Мислио сам одавно, да су у рангу невладине организације или секте ограниченог деловања!
Petak 03.06.2011. 14:20
Sta ima da ga spasava kad su svi isti.Jak ministar ni nos ne zna da obrise a vodeca licnos u vladi.Ko zastupa zemlju ,balavac.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online