Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Utorak 12.07.2011.
16:32 >> 21:01h
Srna A

"Obraz" i "Naši" sprečeni da odu u Bratunac

Policija u Srbiji sprečila je danas predstavnike pokreta "Naši" i "Obraz" da pređu u Republiku Srpsku i prisustvuju komemoraciji poginulim i ubijenim Srbima u Bratuncu, potvrdio je predsednik Pokreta "Naši" Ivan Ivanović.

Država dala zabranu za izlazak iz zemlje

Ivanović je naveo da su policajci na graničnom prelazu u Loznici zaustavili automobil u kome su se nalazila četvorica članova Pokreta "Naši", odveli ih u kućice i detaljno pretresli.

On je rekao Srni da ih je policija, pošto je utvrdila da su njihova lična dokumenta i dokumentacija automobila ispravni, obavestila da ih, ipak, ne mogu propustiti zbog naređenja iz Vlade Srbije kojim im se zabranjuje da napuste zemlju.

Kako kaže, od policije su tražili da vide dokument kojim im se zabranjuje izlazak iz zemlje, ali je odgovoreno da ga nemaju, već da su dobili naređenje da niko od

aktivista Pokreta, po imenima koja su dobili, ne sme da pređe granicu.

Ivanović je dodao da je od poznanika iz organizacije "Obraz" saznao da su i oni bili sprečeni da uđu u Republiku Srpsku, ali na graničnom prelazu kod Bratunca.

Napominjući da je Pokret "Naši" srpski patriotski pokret, koji nikada nije bio ni na jednoj listi za zabranu, Ivanović je ocenio da je zabranom njemu i njegovim kolegama da pređu granični prelaz prekršen Ustav Srbije i najavio prijavu protiv policajaca zbog kršenja osnovnih ljudskih prava.

On je naveo da je među članovima Pokreta "Naši" bio i Branko Sekulić, čiji je rođak jedan od žrtava sahranjenih na groblju u Bratuncu, a da su na pomen putovali bez ikakvih obeležja pokreta.

Na Vojničkom groblju u Bratuncu danas se odaje pomen i služi parastos za 3.267 poginulih srpskih civila i vojnika iz srednjeg Podrinja i Birča.

Radikali udaljeni sa komemoracije


Funkcioneri Srpske radikalne stranke danas su na vojničkom groblju u Bratuncu razvili zastave sa likovima Vojislava Šešelja i Ratka Mladića, pa su ih policajci koji su obezbeđivali pomen Srbima stradalim u Podrinju tokom rata u BiH zamolili da se udalje sa skupa.


Posle parastosa, kojem je prisustvovao i predsednik RS Milorad Dodik, funkcioner SRS Nemanja Šarović razvio je ogromnu zastavu sa likom Ratka Mladića, a Božidar Delić zastavu sa likom Vojislava Šešelja, pošu banjalučke Nezavisne.


Na obe zastave pisalo je "srpski junak". Radikali su to učinili posle parastosa, nakon što je delegacija njihove stranke položila vence na spomenik od oko 2.000 ljudi, a ubrzo su se iz njihovih ruku zavijorile zastave sa likovima haških optuženika.
Policija je reagovala i pomerila ih iz prostora spomen groblja stradalima.

Utorak 12.07.2011. 17:02
znaci fasisticna politika i tortura nad srbskim narodom sa strane velikog ustase se nastavlja .
Utorak 12.07.2011. 17:31
oni su nasa buducnost. oni ce nam pokazati kako se suzbija crvenozuta kuga.
Utorak 12.07.2011. 17:06
Svako zlo ima svoje dobro, posle proloma 13 oktobra i uvođenja Vlade Nacionalnog Spasa biće isto tako normalno da zemlju ne mogu da napuste članovi stranaka DS, G17+, SPS i ona dva Krkobabića sa Momom Čolakovićem. Zabrana će trajati najviše dve nedelje, koliko će trebati za deratizaciju. Nema njih mnogo, samo su glasni.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online