Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 13.07.2011.
13:02

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 73
A

Klizav teren na severu Kosmeta

Mada su i čelnici opštine Leposavić, gde su na vlasti Demokratska stranka i Socijalistička partija Srbije, prisustvovali sastanku na kome je doneta odluka o preuzimanju kontrole nad Kosovskom policijskom službom (300 policajaca) i imenovanju novih komandira policijskih stanica na severu Pokrajine, predsednik ove opštine Branko Ninić (DS) i njegov zamenik Radoš Mihajlović (SPS) nisu prekjuče prisustvovali Velikoj skupštini srpskog naroda, održanoj u Zvečanu. Skup su "bojkotovali" i predstavnici ove dve stranke iz drugih opština na severu Kosmeta, a izostali su i čelnici još nekih partija koje su u Srbiji deo koalicije na vlasti.

Čelnici opštine Leposavić juče nisu bili radi da obrazlažu: zašto se, iako su do sada podržavali sve što su preduzimali Srbi na severu Pokrajine, nisu pojavili u Zvečanu, dok građani Leposavića smatraju "da je logično što ih nije bilo", jer bi se, da su otišli na Veliku skupštinu, gde glavnu reč vode Milan Ivanović, Marko Jakšić i druga opozicija vlasti u Beogradu, zamerili svojim stranačkim centralama i Vladi Srbije, a možda i ugrozili svoje pozicije.

Odbacili dijalog: Skup Srba u Zvečanu


 

- Znalo se da ćemo na Skupštini "oplesti" po Borku Stefanoviću, sporazumu sa Prištinom, pregovorima sa vladom Kosova i "izdajničkoj politici zvaničnog Beograda", zbog toga nisu smeli da dođu, samo delimično ih razumemo, jer je ovde u pitanju borba za goli opastanak nas Srba na Kosmetu, pa i njih i njihovih porodica, to reba da im je važnije od svake stranačke funkcije i stranačke direktive - kaže za "Vesti" jedan od učesnika Velike skupštine u Zvečanu.

Ni govora o izdaji

 

Nije bilo realno očekivati od nas da napadamo stranačke kolege i čelnike naših stranaka i optužujemo ih za izdaju. Možda u Beogradu postoje različiti pogledi na to kako rešiti probleme na severu Kosmeta, ali o izdaji, sigurni smo, nema ni govora. Socijalistička partija Srbije nikada nije radila, niti će, protiv svog naroda - tvrdi jedan od funkcionera SPS-a u Kosovskoj Mitrovici.

 

Pogubno sve osim dijaloga

 

Goran Bogdanović

Beograd neće prekidati dijalog sa Prištinom jer je to jedini način da se reše problemi Srba i status Kosova, ocenio je ministar za KiM Goran Bogdanović. On je upozorio da bi svaki drugi pokušaj da se dođe do rešenja bio poguban.

 

Na Velikoj Skupštini srpskog naroda Kosova i Metohije koja je održana u Zvečanu, 627 delegata odbacilo je dogovor Beograda i Prištine, uz ocenu da je to "najgrublji vid izdaje nacionalnih i državnih interesa."


U razgovorima sa građanima, čelnici opštine Leposavić, a i predstavnici drugih stranaka koje u Beogradu drže vlast, uglavnom ističu da podržavaju sve zašta se Srbi na "severu" bore, da su svesni da je to borba i za "njihovu kožu", ali da ipak, zbog funkcije, ali i zbog novca koji dolazi iz Beograda, moraju da balansiraju i nekada budu na suprotnoj strani od Milana Ivanovića, Marka Jakšića, Dragiše Milovića, Slaviše Ristića, Krstimira Pantića...

POVEZANE VESTI

Sreda 13.07.2011. 13:27
Izdaja nikad ne uspeva,ako uspe,niko se ne usudi nazvati je imenom.
Sreda 13.07.2011. 13:41
Kada EU donese rezoluciju o zabrani pušenja na javnom mestu onda se Srpska Supština sva uskomeša ko će to da diskutuje i podrži. Kada donese rezoluciju o Kosmetu gde lepo piše da razgovora o statusu nema i da Srbija mora da rasformira svoje organe vlasti, onda ćute ili igraju pasijans na lap top. Naravno da DS i SPS ne smeju da mrdnu izvan kursa centrale. Srbima na Kosmetu je poslata ista poruka kao onima u Kninu u leto 1995 da je vlast u Beogradu faktor mira na Balkanu, pa sada ili da prihvate što im Evropa nudi ili zna se. Do 12 oktobra će se slomiti ili žuto crvena šarena kola ili narod Srbije. Oboje pobediti ne mogu, to je jasno.
Sreda 13.07.2011. 16:53
Tadica prvog, pa zatim sve ostale izdajnike pred streljacki vod.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online