Nedelja 19. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Sreda 13.07.2011.
22:42
Beta A

Agencija za borbu protiv korupcije za razrešenje Tijanića

Agencija za borbu protiv korupcije preporucila je Upravnom odboru Radio-televizije Srbije da razreši dužnosti direktora te televizije Aleksandra Tijanića jer nije podneo izveštaj o imovini. Žalba direktora javnog servisa na prvostepeno rešenje odbijena je na sednici Odbora Agencije 12. jula. Tijanić kaže da nije tačno da krije svoju imovinsku kartu.

Agencija čeka Tijanićevu imovinsku kartu
 

Kako je rečeno, izveštaji o imovini trebalo je da budu dostavljeni još 2010. godine, ali su tada Tijanić i članovi Upravnog odbora RTS-a odbili da to urade, navodeći da oni ne spadaju u javne funkcionere.

Članovi novog UO javnog servisa, izabrani u aprilu ove godine, odmah posle izbora podneli su izveštaje, ali Tijanić ni tada nije podneo izveštaj o imovini, zbog čega je protiv njega pokrenut postupak.

Kako su naveli u Agenciji, njemu je prvo izrečena mera upozorenja, a pošto ni tada nije podneo izvestaj, Agencija mu je izrekla preporuku za razrešenje.

Tijanić ima pravo žalbe Upravnom sudu.

Tijanić: Ne krijem imovinu

Generalni direktor Radio-televizije Srbije Aleksandar Tijanić izjavio je da nije tačno da krije svoju imovinsku kartu.

On kaže da "neprestano nudi svoju imovinsku kartu" i da u njoj nema ništa "skriveno, tajanstveno ili bogato", ali da je prilaže kao građanin, a ne kao funkcioner.

"Godinama dokazujem da nisam državni funkcioner, da sam izabran na konkursu, da nijedan direktor evropskih javnih servisa ne sme da bude funkcioner, jer to vraća javni servis u status državnog radija i televizije", rekao je Tijanić.

"Pri tome, neprestano nudim svoju imovinsku kartu kao građanin – u karti nema ništa skriveno, tajanstveno ili bogato - ali je prilažem ne kao funkcioner, već kao građanin. Da je postupak još u toku dokazuje i dopis Agencije da dopunim svoju imovinsku kartu
koju sam već predao", rekao je on.

POVEZANE VESTI

Sreda 13.07.2011. 23:00
Taman je glavonja zamislio da se umilio Tadićevoj vlasti kao kod Miloševića kada je pričao kako su novinari kao golubovi, poseru se i odlete. Kućni prijatelj Miloševića, pa nacionalista kod Koštunice i evropejac kod Tadića. Proslavio se izjavom "ako Đinđić preživi Srbija neće". Možda se i sa Ružicom dobro slaže kao sa Mirom Marković. Nije on kriv nego ovi koji ga koriste kao toalet papir.Bolje da su šmirglu uzeli, isti materijal sirovo i grebe.
Četvrtak 14.07.2011. 21:32
Па ди сме када се обогатио. Од дисидента, преко ЈУЛ - а па до ДС -а. Бахатост нечега што се зове човеком.
Utorak 26.07.2011. 03:24
Evo Tijanićeve nedoslednosti, zato verujem da je Nikolić u pravu: Tijanić o ponovnoj kandidaturi za mesto generalnog direktora RTS-a. (Fonet, 28. 04. 2010. godine). "To vreme je prošlo. Sledeće četiri godine ova fotelja biće električna stolica. Volim roštilj, ali ne volim kad sam nekome biftek." Press, 28. 04. 2010. godine I pored tvrdnje da neće, Tijanić se, ipak, kandidovao za generalnog direktora Javnog servisa. Kasnije je objasnio da su ga, navodno, saradnici naterali da se kandiduje, iako je on lično smatrao da je ovo najbolji trenutak da napusti RTS.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online