Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
24
Sreda 27.07.2011.
21:44 >> 22:24h
Vestionline, Beta A

"Napad na Jarinje - kriminalni akt"

Šef beogradskog pregovaračkog tima Borko Stefanović ocenio je da napad na punkt Jarinje u velikoj meri otežava položaj Srba na severu Kosova i Metohije.

Stefanović i ministar Goran Bogdanović da današnjim pregovorima
 

Stefanović, koji je sa ministrom za Kosovo i Metohiju Goranom Bogdanovićem došao u područje tog administrativnog prelaza, označio je napad na punkt kao "kriminalni akt u trenutku kad smo nadomak rešenja".

"Ministar Bogdanović i ja ćemo zajedno sa predsednicima opština i sa Srbima koji nas podržavaju učiniti sveda ovu stvar rešimo i da je niko ne iskoristi protiv nas", rekao je Stefanović.

Stefanović je zaključio da je "duga, teška noć pred nama".

Veljović: Policija spremna da spreči nasilje

Veljović: Nećemo dozvoliti nasilje

Policija Srbije neće dozvoliti nasilje na severu Kosova i pružiće zaštitu pripadnicima  Kfora i Euleksa, poručio je direktor policije Milorad Veljović.

"Nećemo dozvoliti dolazak ekstremista iz unutrašnjosti Srbije na sever Kosova i da tamo narušavaju javni red i poredak", rekao je Veljović.

Veljović je istakao da policija neće dozvoliti nasilje i neće biti remetilački faktor.

"Pružićemo zaštitu pripadnicima Euleksa i Kfora i ostalim predstavnicima međunarodne zajednice", rekao je direktor srpske policije.

On je dodao da je uveren da će pobediti razum, dogovor i politika, a ne nasilje.
 

Koštunica poziva na nacionalno jedinstvo

"Poštovati Rezoluciju 1244"

Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica zatražio je hitno sazivanje sednice skupštine na kojoj bi se, kako je rekao, zauzeo jasan i jedinstven da Srbija mora da bude uz svoj narod na Kosovu, a od međunarodne zajednice tražilo poštovanje Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN.

"U ovom času Srbiji je neophodno puno nacionalno jedinstvo u zaštiti našeg naroda i Kosova. Sve unutrašnje razlike i rasprave treba da ostavimo i da sve snage usmerimo na odbranu suštinskih nacionalnih i državnih interesa", rekao je Koštunica.

"Skupština Srbije nema preči zadatak nego da se hitno sastane i zauzme jasan i jedinstven stav da Srbija mora da bude uz svoj narod na Kosovu i da se od međunarodne zajednice najodlučnije zatraži poštovanje Rezolucije 1244", ocenio je on.

Koštunica je upozorio da će posledice biti pogubne ako se ne bude delovalo snažno i jedinstveno u zaštiti Srbije.

SRS: Krivci su KFOR i Kosovska policija

"Ponovo nas provociraju"

Srpska radikalna stranka smatra da iza paljenja administrativnog prelaza Jarinje stoji Kfor, a da su neposredni izvršioci pripadnici kosovske policije, izjavio je potpredsednik stranke Dragan Todorović.

"Apsolutno sam ubeđen da je ovo provokacija da se pred sednicu Saveta bezbednosti na svaki mogući način Srbija, odnosno Srbi iz Kosovske Mitrovice, optuže za navodne nerede", rekao je Todorović.

Potpredsednik SRS-a smatra da paljenje administrativnog prelaza Jarinje "ima za cilj da opravda i smanji negativne efekte" akcije kosovske policije prilikom pokušaja preuzimanja tog i administrativnog prelaza Brnjak u ponedeljak uveče.

POVEZANE VESTI

Sreda 27.07.2011. 21:59
Ovo je "krimnalni akt"???? A kako nazvati onao što se juče desilo? Kao širenje tolerancije??? I gde je DRŽAVA SRBIJA DA ODBRANI SVOJ NAROD a ne da brani KFOR i euleks??? Pa zar mi plaćamo poreze i sve ostale namete da bi naša policija LOMILA KOSTI Srbima a štitila strance???? Gospodine Veljoviću bili ste častan policajac, šteta što ste se tako lako prodali???
Sreda 27.07.2011. 22:49
Stefanović, koji je sa ministrom za Kosovo i Metohiju Goranom Bogdanovićem došao u područje tog administrativnog prelaza, označio je napad na punkt kao "kriminalni akt u trenutku kad smo nadomak rešenja". ----------------------------------- Леле, овај билмез се јутрос пробудио као арнаут... "Криминални акт кад смо надомак решења..." Надомак сте чега????
Sreda 27.07.2011. 22:01
Нетреба критиковати своје него упозорити оне странце на Косову да одраде а не да раде за Албанце!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online