Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 28.07.2011.
00:09 >> 17:12h
Vestionline, KiM Radio A

Stefanović: Priština dobila šta je htela

Posle ovoga što se desilo, mogu samo da kažem da je Priština dobila upravo ono što je htela, rekao na Jarinju šef pregovaračkog tima Srbije Borko Stefanović i dodao da je "pred nama je duga noć puna neizvesnosti", javlja KIM radio.

"Ovo što se desilo je čin ekstremista i sigurno neće pomoći našim nastojanjima da problem rešimo onako kako smo želeli. Trebalo je da na ovom prelazu imamo novi krug razgovora sa generalom Bilerom i mislim da smo bili nadomak konačnog sporazuma.

Borislav Stefanović

Nakon ovoga što se desilo, mogu samo da kažem da je Priština dobila upravo ono što je htela. Pred nama je duga noć puna neizvesnosti u kojoj su nam potrebni mir i stabilnost i da budemo hladne glave i ne nasedamo na provokacije, da izbegnemo nasilje koje pogoduje Prištini koja istim metodama pokušava da reši problem", naglasio je Stefanović.

On je dodao i da je važno da Srbi ne napadaju Kfor jer je to misija koja je u pokrajini po rezoluciji 1244 i koja u ovoj situaciji može da učini mnogo da se očuva stabilnost.

On je ponovo osudio paljenje Jarinja, i dodao da očekuje da će u razgovoru sa komandatnom Kfora Erhardom Bilerom biti nađeno rešenje za dva problema - da administrativni prelazi funkcionišu kao pre i da se "obezbedi sever od jenodtranih upada specijalnih jedinica ROSU".

"Nadam se da ćemo uspeti da nađemo trajno rešenje i da će tenzije popustiti", kazao je Stefanović i dodao: "Narod je uz nas, svi smo jedinstveni, čekamo generala Bilera".

DSS: Utvrditi ko je zapalio Jarinje

 

Demokratska stranka Srbije zatražila je istragu o paljenju administrativnog prelaza Jarinje kako bi se utvrdilo ko je za to odgovoran.

 

Maskirane osobe su sinoć zapalile prelaz Jarinje, a kako je naveo poslanik DSS-a Slobodan Samardžić na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije, situacija je od tada krajnje nepovoljna i katastrofalna po državne interese i Srbe na Kosovu.

 

Samardžić je rekao da je taj čin nerazumljiv i da je čudno da su se fantomski, maskirani momci čiji se identitet ne zna, pojavili ni od kuda sa buldožerom na prelazu Jarinje da bi završili posao za Kfor i kako bi Kfor imao povoda da se pojavi na prelazu.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 28.07.2011. 00:29
Ja ne sumnjam da Stefanovic ima dobre namere, samo mislim da je nevican ovim pregovarima. Pa siptari imaju ogromnu kampanju koju vodi par sjajnih svetskih agencija. Ovo je sve rezirano u njihovom loncu. A mi saljemo mladjanog Stefanovica. A Tadic nam proslavlja dobijanje nagrade. Zasto tamo nisu Dacic i Sutanovac, da budu sa svojim narodom. Rece juce Dacic na TV da je Srbiji mesto sada dole na Kosovu. A gde je on? I opet pitam, a gde je Sutanovac? Na odmoru... Ipak je ovo pocetak njihovog kraja. Kosovo je kamen na koji su se vec mnogi spotakli. Ovo nam govori da smo opet izabrali pogresne. na zalost, cena je previsoka. Gubitak Kosova, nacionalnog identiteta...
Četvrtak 28.07.2011. 02:06
Sve ti to lepo pricas Borko ali je narod izgubio poverenje, strpljenje, na ivici nerava je ! Sudbinom kosovskih Srba nemilosrdno se poigravaju svi, od Beograda do Njujorka pa sta ocekujes vise ! Dok ti pregovaras sipci zauzimaju sever, po svaku cenu hoce da stave i to malo Srba pod svoju sapu ! Pregovarali ste i 17. marta 2004 pa kakav je bio bilans ? medjunarodna zajednica je opravdala ponasanje siptara i sva njihova sredstva kojima su se sluzili da odbace srbijansku vlast od 90-e pa nadalje, zasto ta ista medjunarodna zajednica ne zeli da prihvati da Srbi nece da im premijer bude zlocinac zvanicno osumnjicen za trgovinu organima ? Dokle vise dvostrukih arsina ?
Četvrtak 28.07.2011. 09:01
Mislis poklonili ste im.Poklonili Kosovo,a sa njim i sve Srbe.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online