Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 28.07.2011.
03:53
Vestionline A

Da li je pucano na helikopter hrvatskog Kfora?

Načelnik Glavnog štaba hrvatske vojske, general pukovnik Drago Lovrić nije mogao ni da potvrdi ni da demantuje informacije da je u sredu, tokom incidenta na administrativnom prelazu Jarinje na severu Kosova, pucano na hrvatski helikopter u sastavu Kfora.

Drago Lovrić

"Uopšte ne znači da je bilo delovano prema helikopteru, a i komandant Kfora je rekao da se pretpostavlja da je bilo delovanja, pa mi ne možemo ni da potvrdimo ni da demantujemo da je bilo delovanja prema helikopteru, ali se može reci da je bila neka vrsta delovanja koja se može oznaciti kao ugrožavanje bezbednosti naših helikoptera", kazao je Lovrić za hrvatsku televiziju, a prenela Hina.

Komandant Kfora Erhard Biler izjavio je u sredu posle podne u Zvečanu da je u prepodnevnim satima pucano na helikopter Kfora, ali nije izneo nikakve druge detalje o tome.

Lovrić je naveo da tokom izvršenja zadataka u sredu helikopterske posade nisu primetile da je sa zemlje bilo dejstava prema njima, ali da su, kada su sleteli, bili upozoreni da je na jedan od helikoptera pucano dok je sletao na stadion u Kosovskoj Mitrovici.

"Nije bilo ni povređenih niti je letelica oštećena, niti je bilo ikakvih indicija koje bi upozorile na narušavanje bezbednosti naših pripadnika", rekao je on.

Lovrić smatra da je pod znakom pitanja da li je pucano na helikopter ili prema helikopteru ili je delovano sa zemlje, i dodaje da se "to moglo oceniti kao delovanje prema helikopteru".

Svakom svoje obeležje: Helikopter Kfora na KiM

Upitan da li je na helikopter pucano samo prema indicijama s obzirom da je na letelici jasno vidljiv hrvatski grb, Lovrić je rekao da ne misli da je pucano samo zbog indicija već je, kako je kazao, verovatno "neko ko nije zadovoljan stanjem na Kosovu delovao prema helikopteru ili prema zemlji, tako da bi se to moglo protumačiti kao da je delovano prema helikopteru".

POVEZANE VESTI

Četvrtak 28.07.2011. 08:51
neznaju ni on sta hoce mozda ce nov helikopter
Četvrtak 28.07.2011. 13:35
Znate. mi nismo sigurni da li je pucano na nas helikopter i mogli bi se zakleti da nije, i isto tako to niko nije ni video ni cuo a ni sam helikopter nema ostecenja, ali ako su Srbi optuzeni za to onda je definitivno pucano i mi se sada svega secamo! Pretpostavljam da Lovric htede reci nesto tipa ovog.... Ovo je jednako smesno i neistina kao i onaj deo da su Srbi spalili Jarinje, grupa od 50 momaka koja se zalece i divlja na kucici sa sve fantomkama na glavama (pretpostavljam da im ne bi videli njihove shiptarske prepoznatljive coskaste glaurde) i onda beze u nepoznatom pravcu isto kao sto su se niodkuda i pojavili, naravno kojim uzvikom Srbija i bagerom sa Srpskom zastavom....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online