Ponedeljak 20. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 01.08.2011.
09:01 >> 16:54h
Beta A

Osnovne namirnice stižu, fali kiseonik

Snadbevanje severa Kosova osnovnim životnim namirnicama od jutros se normalizuje, pošto su sinoć za putnički saobraćaj otvoreni administrativni prelazi Brnjak i Jarinje. Stigli su hleb, mleko, kao i humanitarna pomoć Crvenog krsta, a situacija je najteža u Domu zdravlja u Gračanici, gde nema boca sa kiseonikom za pacijente.

Jedinice Kfora kontrolišu prelaze Jarinje i Brnjak

U Kosovsku Mitrovicu, Leposavić i Lešak jutros su kombi vozilima dopremljeni hleb, mleko i štampa iz Raške, javlja reporter agencije Beta.


Dva kamiona Crvenog krsta sa humanitarnom pomoći u hrani i sredstvima za higijenu stigla su danas, preko punkta Jarinje, na sever Kosova i Metohije. Predstavnica Crvenog krsta Vesna Milenović rekla je da pomoć obuhvata konzerve hrane i gotovih jela, i sredstva za higijenu - sapune, šampone i deterdžente.

Domu zdravlja u Gračanici nedostaje kiseonik, jer se boce pune u specijalizovanom preduzeću iz Kosovske Mitrovice koje zbog blokade ne može da ga nabavi. Služba za hitnu medicinsku pomoć trenutno radi samo sa jednom bocom i pacijenti sa respiratornim, kardiovaskularnim i drugim urgentnim stanjima su ugroženi.

"S druge strane, služba intervencija opšte medicine Doma zdravlja u Gračanici, danas je potpuno redukovala primenu kiseonika, samo za pacijente sa najvišim stepenom životne ugroženosti", piše u saopštenju te ustanove.

Dom zdravlja u Gračanici je kao veliki problem izdvojio i nedostatak lekova. "Naš kolektiv je ostao bez nekih antiaritmika, antihipertenziva, lekova za inhalaciju i infuzionih rastvora, što u praksi direktno ugrožava živote svih pacijenata", saopštio je Dom zdravlja u Gračanici.
 

Preko administrativnih prelaza Branjak i Jarinje prolaze putnički automobili, kombi vozila i autobusi, ali ne i kamioni. Vozila se na prelazima zadržavaju kratko i uz rutinsku kontrolu.

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić rekao je danas da očekuje rešenje problema blokade plasmana srpske robe na Kosovo, nakon što se Beograd žalio članicama CEFTA sporazuma.

Ćirić je, gostujući na RTS-u, rekao da je blokadom plasmana srpske robe prekršen CEFTA sporazum i dodao da se Beograd članicama tog sporazuma žalio još 25. jula.

Ćirić je kazao da sada postoji rok od 90 dana tokom kojih nesporazum Beograda i Prištine može da bude rešen bilateralnim konsultacijama ili medijacijom.

"Ako se to ne desi Srbija može da traži međunarodnu arbitražu tokom koje može i da zatraži isplatu štete nastale zabranom uvoza", kazao je Ćirić.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 01.08.2011. 10:52
Posto jedan vec duzi vremenski period dolaze njihovi instruktori da nam drze kurseve u vojsci koji se cesto pretvaraju u sprdnju jer ti isti kad dodju pocrvene od sramote kad vide kolko vise neznaju od nas. Evo jedan primer kad je posle jednog predavanja americki instruktor pre vremena zavrsio cas i otiso kod nasih i njegovih sefova i reko JA OVIM LJUDIMA NE MOGU DA PREDAJEM JER VISE ZNAJU OD NAS, MA NEZNAJU NI U KARTU DA GLEDAJU BEZ GPRS UREDJAJA IDU KO GUSANI U MAGLU ETO TOLIKO O NJIHOVOM ZNANJU.
Ponedeljak 01.08.2011. 21:35
Cudna stvar...I meni fali kiseonik - ne mogu da disem koliko nam Vlada zaudara...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online