Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
16
Četvrtak 04.08.2011.
11:25 >> 11:53h
Tvmost com A

Patrijarh Irinej: Uklonite taj krst sa puta

Patrijarh srpski Irinej, nakon što su Srbi postavili krst visok sedam metara na putu Kosovska Mitrovica - Raška, poručuje da bi Srbi na severu Kosova trebalo da slušaju ono što im vladika Teodosije kaže, jer on govori u ime Srpske pravoslavne crkve.

Veruje da "ima tapiju" na podizanje (a možda i proizvodnju?) krstova: Patrijarh SPC Irinej

- Niko nije pitao SPC da se taj krst postavi. Bilo bi normalno da bude uklonjen - kaže patrijarh.

Iz Eparhije raško-prizrenske ističu da nemaju nikakve veze s postavljanjem krsta.

Dačić: Koristiti mirne albanske metode

 

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da kosovski Srbi u borbi za svoja prava treba da koriste oprobane mirne metode i tehnike koje su primenjivali kosovski Albanci kada nisu želeli da žive u Srbiji.


Ako je međunarodna zajednica to što su radili Albanci prihvatila, ne znam kako je moguće praviti dvostruke aršine, rekao je Dačić.

 

Po Dačićevim rečima, predsednik Vlade u Prištini Hašim Tači je na severu nasilno pokušao da promeni realnost na Kosovu i da izvede akciju slučnu Oluji.

 

''Srbija ne želi da ratuje i zalaže se za rešavanje svih problema mirnim putem, međutim, siguran sam da je Tačijeva akcija uspela, međunarodna zajednica bi podržala takvu situaciju'', istakao je Dačić.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 04.08.2011. 11:30
Ako cemo tako ja bih onda prvo morao da pitam SPC da li smem da okacim Krst u autu zato sto SPC poseduje "autorska prava"? Besmislena izjava patrijarha Irineja ako mene pitate.
Četvrtak 04.08.2011. 11:35
...a shto da ih pitaju...ima Irinej copyright na krst?....trebao bi on da izjavi neshto povodom unishtavanja crkvi i krstova na Kosovu, a ne da serenda ovom napacenom narodu zato shto se shtite krstom od nechasnih i nechasnog.....bojim se da maske padaju i da cemo uskoro videti prava lica svih aktera....crkva treba da je uz narod....ova sada nije....ili mi se samo prichinjava.....
Četvrtak 04.08.2011. 11:50
Patrijarh Irinej nije dostojan svog zvanja! Sto puta sam rekla i ponovicu, ni veceg prethodnika ( patrijarh Pavla) ni manjeg naslednika (Irinej) ! Ja sam odmah nakon Pavlove smrti zakljucila da SPC nikada vise nece biti ista, cekali su da Pavle umre pa da razbucaju sve ! SPC delim na vreme do i nakon patrijarha Pavla ! Sta je Irinej , sta ti smeta? Kog Teodosija da pitaju? To je onaj isti Teodosije koji je primao predsednika kvazi-drzave Kosova Sejdiua i Agima Cekua u Decane. Tim cinom Teodosije je pljunuo na sve srpske zrtve sa Kosova , na sve prognane i proterane sa Kosova, na sve kosovske Srbe koji strahuju za svoje zivote! Sram vas bilo lezilebovici vi cete da odredjujete gde ce krst !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online