Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Subota 06.08.2011.
16:10
Beta A

Dogovor s KFOROM sprečava samovolju Prištine

Direktor kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima Milivoje Mihajlović ocenio je da dogovor postignut s Kforom smanjuje rizike od incidenata i sprečava instaliranje institucija takozvanog nezavisnog Kosova na severu pokrajine.

Milivoje Mihajlović: Dogovor smanjuje i rizike od incidenata
 

Mihajlović je u izjavi dostavljenoj agenciji Beta naveo da dogovor onemogućava eventualne jednostrane poteze dela privremenih vlasti u Prištini.

SLS podržala sporazum

Samostalna liberalna stranka (SLS) podržala je sporazum za rešenje krize na severu Kosova.

"SLS u prvom redu podržava dijalog jer se upravo dijalogom došlo do kompromisnog rešenja krize na severu Kosova. Za nas dijalog nema alternativu", piše u saopštenju SLS, koji je članica kosovske
vlade.

Ta stranka je odala priznanje svima koji su ucestvovali u smirivanju strasti, građanima na prisebnosti, a posebno na činjenici da u drugim delovima Kosova nije došlo do nestabilnosti.

Predstavnici Vlade Srbije i Kfora juče su postigli dogovor o kontroli administrativnih prelaza na severu Kosova.

"Ovakav sporazum omogućuje nastavak dijaloga, daje šansu miru, otklanja opasnosti od humanitarne krize i vraća život u normalne tokove", naveo je Mihajlović. Prema njegovim rečima, odgovornost za mir i bezbednost u pokrajini u potpunosti preuzima Kfor u skladu sa Rezolucijom Saveta bezbednosti UN 1244.

"Dogovor koji je postignut za sever Kosova i Metohije u potpunosti je u funkciji opstanka, bezbednosti Srba u pokrajini i interesa države Srbije", naveo je Mihajlović. Mihajlović je dodao da dogovor istovremeno sprečava pokušaje nasilnog instaliranja prištinskih institucija u severnom delu pokrajine.

Predstavnici Vlade Srbije i Kfroa juče su postigli dogovor o kontroli administrativnih prelaza na severu Kosova. Juče je najavljeno da bi danas odbornici četiri skupštine opština sa severa Kosova trebalo da se izjasne da li prihvataju jučerašnji dogovor Vlade Srbije i Kfora.

Predstavnici Vlade Srbije zatražili su juče od Srba na severu Kosova da uklone barikade i poštuju sporazum postignut sa Kforom, ali su građani koji blokiraju put u selu Rudare odbili da deblokiraju put.

POVEZANE VESTI

Subota 06.08.2011. 16:22
Dogovorili se sa KFOR-om, a nisu sa svojim ljudima, sa Srbima?! U cije ime se, tada, dogovaraju? Ocigledno ne u ime Srba sa KiM.
Subota 06.08.2011. 19:13
Prije ce biti Mihajlovicu da je "dogovor" sa KFOR-om OZAKONIO samovolju Pristine i vec cuvenu taktiku EU i "medjunarodne" zajednice: sa Srbijom se "dogovaraju" da bude po njihovom a na stetu Srba, pa cim zaskripi malo dopuste silu tek da se :"dogovaraci" sa srpske strane - DS, SNS i ostala kvazi politicka bulumenta malo prepadne da im nece proci EU kandidatura, pa Jovo nanovo sa cirkusijadom od dogovaranja - e, moji tuzni i zalosni Srbi i tuzna i zalosna zemljo Srbijo dokle si dogurala u samounistenju iduci za takvim "Vozdima"....
Subota 06.08.2011. 19:21
Ексклузивно: зашто су Срби са севера КиМ одбили план! http://www.dverisrpske.com/sr-CS/prenosimo/nase-vesti/KiM/ekskluzivno-zasto-su-srbi-sa-severa-kim-odbili-plan.php
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online