Utorak 14. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Četvrtak 11.08.2011.
12:06
Beta A

Hajdin: Most je jeftin a SNS laže

Akademik Nikola Hajdin odbacio je optužbe Srpske napredne stranke (SNS) da podržava gradnju mosta na Adi Ciganliji u Beogradu zato što je njegov sin navodno poslovno povezan s gradnjom mosta.

Predsednik SANU Nikola Hajdin

"To je najobičnija laž. Moj sin nema apsolutno nikakve veze s tim. On se bavi sasvim drugom oblašću.

Profesor je na Građevinskom fakultetu u Beogradu i predaje Infrastrukturu, upravljanje i održavanje saobraćajnica", rekao je za današnju Politiku Nikola Hajdin, predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti i ugledni projektant mostova.

SNS je u saopštenju u utorak kritikovala vlasti za korupciju prilikom gradnje mosta na Savi, a Hajdina da to prikriva, postavljajući mu pitanje da li se "u takvu kampanju uključio jer je njegov sin Rade Hajdin predstavnik švajcarske firme BBRV, koja je glavni dobavljač kablova za kose zatege na mostu".

"Most košta 120 miliona evra i jeftin je"

Nikola Hajdin je Politici još rekao da je "politička zloupotreba" govoriti da je most na Adi Ciganliji skup, navodeći da se taj most svrstava u red relativno jeftinih mostova.

U srpskoj javnosti odavno postoje spekulacije o "pravoj" ceni čitavog posla izgradnje mosta preko Ade Ciganlije i pratećih saobraćajnica

"Novi most ima oko 50.000 kvadratnih metara i po ekonomskoj ceni, od 3.000 evra po kvadratu, trebalo bi da košta 150 miliona evra. A grad je za most platio 120 miliona evra. Između najgoreg i najboljeg tehnički ispravnog rešenja za izgradnju mosta ne može da bude veća razlika u ceni od desetak procenata", rekao je Hajdin.

Četvrtak 11.08.2011. 13:33
Господине Хајдин ако већ хоћете да подржавате нечију политичку опцију онда то немојте да радите на овај начин! Ми јако добро знамо колико је било планирано да кошта мост, а у својим џеповима ћемо осетити колико ће заиста коштати! Немојте себи да ствљате речи у уста које ћете после да порекнете, лажна обећања и изјаве никоме нису донеле добро, па неће ни Вама... Драже нам је да знамо истину, ма колико она била болна!!!!!
Četvrtak 11.08.2011. 14:22
Pa ako laze napredna stranka,onda laze i "Diskaveri"!!! Oni su objavili po podacima koje su od predstavnika vlasti culi da most vredi pola milijarde eura!!! Tek sad nam je jos jasnije koliko je most skup,jer su gospoda iz vlasti morali da zovu u pomoc nekog da ih brani!!!
Četvrtak 11.08.2011. 12:34
Most smo dobili za dzabe.sazalili se ljudi i vdeli da nema mostova pa napravili jedan.Haha,kako zutaci pokusavaj na sve nacine da operu on sto su .......
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online