Nedelja 19. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 19.08.2011.
06:24
Blic, Beta A

Nemačka: Priznavanje Kosova nikada nije bilo uslov

Ambasador Nemačke u Beogradu Volfram Mas rekao je da priznavanje nezavisnosti Kosova nikada nije bio uslov za približavanje Srbije Evropskoj uniji.

Volfram Mas, ambasador Nemačke u Beogradu
 

"Ali ono što očekujemo jeste rešavanje problema koje će omogućiti normalizaciju odnosa. Iz sopstvenog iskustva znamo da tu ipak postoji veliki manevarski prostor", rekao je Mas u intervjuu za beogradski "Blic".


Mas je kazao da je cilj posete Angele Merkel Beogradu da se vidi dokle je Srbija stigla u ispunjavanju kopenhaških uslova i da li sve ide glatko na tom putu i dodao da će Merkelova podržati nastavak evrointegracija Srbije.


Potencijalni kandidat za članstvo u EU, kako je rekao, mora da obezbedi političku stabilnost zemlje, vladavinu prava, odgovarajuće zakonodavstvo i sudstvo, kao i dobrosusedske odnose i regionalnu saradnju.


Na pitanje da li se regionalna saradnja i dobrosusedski odnosi, odnose i na Kosovo, Mas je odgovorio potvrdno i dodao da je Kosovo deo regiona.


"Mi se nismo odredili kako će u detaljima biti definisan taj odnos između Beograda i Prištine. A što se Nemačke tiče, mi smo priznali Kosovo kao nezavisnu državu. Naš ministar inostranih poslova Gvido Vestervele je prošle godine u Beogradu, a isto tako pre 10 dana u Prištini, izjavio da su granice za nas u ovom regionu konačne", rekao je Mas.

POVEZANE VESTI

Petak 19.08.2011. 08:02
Čovek je lepo poređao stvari redom zašto Merkelova dolazi. Prvo da oceni koliko je ova vlast stabilna i ima poverenje naroda, ocena - 0. Drugo da vidi vladavinu prava na privatnu svojinu i zakon o povraćaju imovine pre svega Podunavskim Švabama, ocena - 0. Treće je trulež od zakonodvstva i sudstva, ocena - 0. Četvrto je dobrosusedski odnosi i regionalna saradnja - ocena 5 (odličan ). Dakle, otpadaju bez obzira što su dobili ocenu 5 iz predmeta izdaja i prodaja državne teritorije. Ima da idu na dopunsku nastavu zajedno sa Albanijom koja je otpala prošle godine. Alal im vera, imali su se zašta i roditi.
Petak 19.08.2011. 08:52
"prisnafanje kosofa nikat nije bio uslofff....mi smo ka fec prisnali....ja....najn brige....fi srpi ste ufek u paranoja.....snate da fasmi folimo i folecemo fas do smrta....narafno fasheg".....
Petak 19.08.2011. 10:13
Vidi mu se u licu da je posten i da govori istinu...Ovaj bi prevario samog sebe.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online