Subota 8. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Petak 19.08.2011.
15:34
Vestionline A

Dačić: Amerikanci su za dijalog na KiM

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da mu je zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Filip Riker preneo da su SAD protiv jednostranih poteza na Kosovu, da je potrebno nastaviti dijalog i na taj način rešavati sva otvorena i problematična pitanja.

Dačić je novinarima u Kragujevcu izjavio da je Rikeru preneo da se njegova izjava posle susreta sa premijerom Kosova Hašimom Tačijem da se "treba usredsrediti na uspostavljanje reda i mira na severu i ostvarivanje plana Martija Ahtisarija" može shvatiti kao podsticaj albanskom rukovodstvu na Kosovu da upotrebi silu na severu Kosova.

Rikerova izjava može da shvati kao podsticanje nezavisnosti Kosmeta: Ivica Dačić

"Srbija nije protiv vladavine prava i vladavine zakona, naprotiv, ali svi znaju da je na severu Kosmeta kriminal znatno manji nego u drugim delovima i zato priča o kriminalcima ne sme da bude alibi za nasilje i pokušaj nasilnog zauzimanja i integrisanja severa Kosova u takozvanu nezavisnu državu Kosovo", istakao je Dačić.

On je rekao da je u razgovoru sa Rikerom preneo principijelni stav Srbije da je privržena miru, ali da ima legitimno pravo da brine o ljudskim pravima i demokratiji i vladavini prava.

"Vladavina prava da, ali na ovakav način može da izgleda da neko podržava nasilje nad Srbima na severu Kosova ili eventualno njihov pogrom ili etničko čišćenje", rekao je Dačić za izjavu Rikera u Prištini.

Kako je Dačić naveo, on je u razgovoru sa Rikerom to razjasnio i preneo stav da otvorena pitanja treba pokušati rešiti dijalogom, da treba sačuvati mir i "čuvati se svih jednostranih poteza koji mogu duboko da tresu i protresu Balkan".

POVEZANE VESTI

Petak 19.08.2011. 15:54
I sta sa dijalogom? Dijalogom do carina? Koga vi zavitlavate vise?
Petak 19.08.2011. 15:51
Baš Amere interesuje Evropa i Kosovo, njima je bitno da su instalirali vojnu bazu na KIM, a ostalo je nebitno. Najbolji opis situacije na ovim prostorima: http://www.youtube.com/watch?v=nt9cMJAAwPA&feature=related
Petak 19.08.2011. 18:07
Dačić proklinje DSS i SRS što su pobunili Srbe i digli ih na barikade. A taman je lepo sve bilo uređeno da ne moraju žutocrveni da rasformiraju paralelene organe po rezoluciji EU od 19 januara. Lepo uleti Tači sa ROSU, podrži ih Biler pa mi priznamo realnost na terenu. Onda se umešali "kriminalci" i zajebali stvar. Sada moraju 2 septembra da javno pokažu farbu na sastanku sa Kuperom.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online