Petak 24. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
15
Utorak 23.08.2011.
03:45
Blic A

Okršaj Trivan-Srbljanović na Tviteru

Društvena mreža “Tviter“ u nedelju uveče je bila poprište okršaja između Jelene Trivan, potpredsednice DS-a, i dramske spisateljice Biljane Srbljanović, prenosi “Blic“. Počele su sa vojnom intervencijom u Libiji, prešle na Paradu ponosa, a rastale se kod Roma.

Svađa na Tviteru: Jelena Trivan i Biljana Srbljanović

Rasprava je počela kada je Trivanova (nadimak @JelenaTrivan), povodom vesti iz Libije, tvitovala: “Nekako izgleda da su osvajanje Libije i pokrivanje debelog deficita nekih zemalja u direktnoj vezi“.

Srbljanović (@leyakeller) je uzvratila da je to priča “na nivou žute štampe“, posle čega su ušle u raspravu o ljudskim pravima.


Dnevni list “Blic“ preneo je burnu internet diskusiju uz minimalne redakcijske intervencije:


- jelenatrivan: Zaštita ljudskih prava je imperativ i ne sme da bude izgovor za kršenje ljudskih prava.

- leyakeller: Bravo, Jelena. Zato se i vidimo na prajdu?

- jelenatrivan: Svako od nas će i rečju i delom pokazati šta je činio. I baš mi je bilo krivo kad nikog nisam sretala u romskim mahalama, izbegličkim centrima, sigurnim kućama, jugu Srbije.


- leyakeller: A nisam ni ja vas nikad srela u romskom naselju. Onom što mi je bilo ispred kuće, dok ih nisu prinudno raselili.

- jelenatrivan: Možda zato što niste svraćali. Pošto sam ja tamo bila često. Svako ko se bavio time zna o tome dosta.

- leyakeller: Kojim povodom ste išli? Kao privatna osoba ili kao državni službenik, čiji je to posao, za koji je plaćen?

- jelenatrivan: Povodom toga što u to verujem, a ne što mi to treba za biografiju. A posao je svakog moralnog čoveka.

- leyakeller: Ne, to je posao državnih službenika, da se bave svojim građanima, posebno najugroženijima. Usput može biti i moralni osećaj, ali o tome pristojni svet ćuti, zar ne? Mislim, kad čovek privatno radi nešto humano, onda je malo džiberski da se time hvali, ne? Ali verujem i da ste obilazili i da vam to nije potrebno za cv. U DS-u "cigani“ nisu na ceni.


Trivanova je, na kraju, prebacila Biljani Srbljanović “nepodnošljivu lakoću površnih informacija“.


Zauzvrat je dobila: “Izvinite, Jelena, ne mogu da se davim gimnazijskom demagogijom u pola noći“.

POVEZANE VESTI

Utorak 23.08.2011. 04:09
DVE glupace mlate praznu slamu u stvarnosti neverujem da ista rade ozbiljno nelice mi na domacice ja zene delim na 2 vrste domacice i razno ovo razno je stvar maste citalaca
Utorak 23.08.2011. 06:37
Све су прилике,предизборна кампања у Србији се захуктава! Ове двије се препуцавају која више воли "мале" људе,онај шаље донацију гладнима у Сомалији,"истраге" о вакцинама,"забринутост" за Србе на КиМ...!?Стиже ужарена политичка јесен у Србији! Завршили се годишњи одмори и сада треба народу показати како се они брину за њих! Да није смешно,било би жалосно!
Utorak 23.08.2011. 03:51
Jezuit,glupača u malteškom redu,pa vi sad vidite s kime imamo posla u Srbiji. Najzatvoreniji ili najmističniji red katoličkih kaludjera su Jezuiti. Oni su danas i od osnivanja u prvom redu svih misija Katoličke crkve kao najvatreniji pobornici Katolicizma. Ovaj red je osnovao španac katolički sveštenik Ignacio Lojola ( Ignatuis de Loloja ). Iako je ideja o osnivanju ovog tajnog reda rodjena u Vatikanu , on se smatra osnivačem Reda Jezuita - ortodoksnih katoličkih sveštenika. Nakon što je kao vojnik španske vojske teško ranjen u po izlečenju se posvetio asketskom životu i spiritualnim vežbama, pa iako kao vojnik veoma skromnog znanja i obrazovanja završio je teološke studije i
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online