Petak 7. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Četvrtak 25.08.2011.
12:01

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 71
A

Verujem u nemačko partnerstvo

Poruke nemačke kancelarke predsedniku Srbije Jelena Trivan, potpredsednica Demokratske stranke, ne doživljava kao ultimativne. Ona veruje da se teško stanje na Kosovu može prevazići jedino dijalogom i strpljivošću, ne smeta joj političko flertovanje Dinkića sa Nikolićem, ali joj smeta forsiranje teme o gej paradi.

Jelena Trivan, potpredsednica DS-a

U intervjuu za "Vesti" Trivanova nije odgovorila jedino na pitanje da li će, zbog sve izraženije krize u zemlji, DS kao stožer vlasti platiti ceh na sledećim izborima.


Sve ono što je Angela Merkel u vezi s Kosovom rekla Borisu Tadiću mnogi su shvatili kao ultimatum Srbiji, a vi?
- Želim da verujem da je politika ultimatuma prošlost i da su iskustva sve naučila da ona ništa dobro ne donose. Verujem u saradnju i dijalog i da će Nemačka biti partner Srbiji.


Kako se uopšte može prevazići komplikovana situacija na Kosovu, šta nas čeka od 15. septembra?
- Može se prevazići jedino dijalogom, strpljivim razgovorima o svim pitanjima i ubeđivanjem međunarodne zajednice u ispravnost naših argumenata. Svako jednostrano rešenje je dugoročno neodrživo i to svi moraju da shvate.


Iako još u koaliciji s Tadićem, Dinkić već lobira za Tomu Nikolića za predsednika, da li DS -u smetaju ovakvi "flertovi" i šta oni pokazuju?
- Svako ima legitimno pravo da izabere partnera koji mu odgovara po vrednostima i politici koju zastupa. Ako je to nekome Toma Nikolić, onda to znači i da se taj neko svrstao u politički blok koji je duboko različit od našeg. A koliko tu uopšte ima istine i približavanja morate pitati gospodina Dinkića jer o tome nemam informacije.

Razmenili ste dosta teških reči sa dramskim piscem Biljanom Srbljanović na Tviteru, kako ste se osećali kada ste vašu prepisku sa njom videli u novinama?
- Svaka javna ličnost kada se oglašava na društvenim mrežama mora da zna da postoji mogućnost da to izađe i u javnost. Međutim, imajući u vidu da sam neko ko je u dnevnom kontaktu sa novinarma, mislim da oni na mnogo ozbiljniji i sadržajniji način mogu dobiti moje stavove o bilo kom pitanju.


Da li je DS izgubila kompas u vezi sa gej paradom - stranka saopštava jedno, njen potpredsednik Đilas drugo, a koalicioni partner Dačić treće. Hoće li parada biti održana ili ne?
- Mislim da je Parada ponosa nametnuta tema. Nije to jedino i najvažnije pitanje u zemlji da moramo svaki dan da iznosimo i potvrđujemo svoje stavove. Stranke vladajuće koalicije su još prošle godine zauzele stav i sve dalje polemike su bespotrebne.
 

DS i "Cigani"

Prepiska na Tviteru između Trivanove i Srbljanovićeve počela je njihovim stavovima o vojnoj intervenciji u Libiji, prešle su na gej paradu, a završile s Romima.
Srbljanovićeva je, pored ostalog, napisala Trivanovoj da kod demokrata "Cigani" nisu na ceni, a potpredsednica DS joj je prebacila "nepodnošljivu lakoću površnih informacija".


Faktografija

Šta znači vaša izjava da je "ova Vlada došla na vlast kada je KiM već bilo nezavisno"?
- Moja tačna izjava je bila "kada je Kosovo već proglasilo nezavisnost". I to je faktografija.

 

POVEZANE VESTI

Četvrtak 25.08.2011. 12:06
Partnerstvo sa Nemackom koja nam je jasno rekla da od EU nema nista a da Kosovo zaboravimo? Sa Nemackom koja je dala zeleno svetlo Turskoj na Balkanu, koja nije platila ratnu odstetu Srbiji nikada i ciji vojnici repetiraju oruzje sa Bilerom na celu na Srpske gradjane na Kosovu?
Četvrtak 25.08.2011. 12:15
pegla je sklopila reklamni ugovor sa simensom.
Četvrtak 25.08.2011. 13:08
I ja želim da verujem da je Jelena Trivan tek naivna žena, a ne politički promišljena, kojoj je Srbija tek na poslednjem mestu. Al želje su jedno, a realnost drugo...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online