Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
24
Četvrtak 25.08.2011.
13:24
Beta A

Vučić: Kosorova unižava Srbiju

Srpska napredna stranka (SNS) kritikovala je danas hrvatsku premijerku Jadranku Kosor zbog izjave u Prištini o "tiranskim režima Srbije koji su izvršili agresiju na Hrvatsku i Kosovo".

Zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić ocenio je na konferenciji za novinare tu izjavu kao "skandaloznu", bez obzira što je izrečena u "predvečerje izborne kampanje u Hrvatskoj".

Skandalozno je to što je Jadranka Kosor rekla: Aleksandar Vučić

"Kada Jadranka Kosor govori o tiraniji Srbije i tiranskim režimima koji su sprovodili agresiju na Hrvatsku i na Kosovo moramo da je podsetimo da nije 400.000 Hrvata proterano iz Srbije, već 400.000 Srba iz Hrvatske", kazao je Vučić i dodao da SNS neće dozvoliti ni Hrvatskoj ni bilo kojoj drugoj zemlji da "unižava Srbiju".

Zamenik predsednika SNS-a je rekao da je neophodna izgradnja "dobrosusedskih i racionalnih" odnosa Srbije i Hrvatske i podsetio hrvatsku premijerku da paralelno sa evropskim integracijama mora da vodi brigu o preostalom srpskom stanovništvu u Hrvatskoj.

"Drago nam je da se Hrvatska približava EU, ali je podsećamo da tri odsto srpskih sela koja su preostala posle njihovih 'veličanstvenih' akcija nemaju ni struju ni vodu i da bi bilo dobro da im to obezbedi pre davanja lekcija Srbiji o evropskim vrednostima", rekao je Vučić.

On je kao skandalozno ocenio i to što srpske vlasti nisu reagovale na poslednju izjavu Jadranke Kosor.

"Nadamo se da će Srbija umesto diskova sa pesmama Hari Mata Harija koje je Tadić poslednji put poklonio Josipoviću, naći za shodno da u ime naroda i države odgovori (Hrvatskoj)", naveo je zamenik predsednika SNS.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 25.08.2011. 13:26
Hrvatska se tako bahato ponaša prema nama jer zna i da može i da naša vlast ne sme ni nakoji način da im se suprostavi. Evo em što nam uzimaju naše tržište ispred nosa em što nas pljuju u našoj zemlji a naša valada ćuti. Jedinica za vladu. Hoćemo promene!
Četvrtak 25.08.2011. 13:29
A šta će te vi uraditi gosn Vučiću, nikako da nam saopštite, kao kiša oko Kragujevca! Recite već jednom da znamo, na čijoj ste strani! Očigledno na žutoj!!!
Četvrtak 25.08.2011. 15:26
Aleluja! Najzad neko, iako je ovo posao Vlade i vladajuce vecine. Jesam za dijalog,pregovore, dogovore, ma koliko vremena trebalo ali nije dijalog kada jedna strana samo cuti i klima glavom, a druga tera po svom! Tadic, kao glavni klimoglavac, dovoljno je ponizio Srbiju. Ne mislim da smo mi, Srbi, ni najpametniji, ni najbolji, ali nismo ni najgori. Mane imamo, kao i svi drugi, al nemoj da nam se prisiva sto nije ili da u nas upire prstom narod koji je vise puta do drzave dolazio genocidom. Cut'! Tadicu, gukni vec jednom, skupi to malo razuma i morala - daj ostavku!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online