Subota 1. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 09.09.2011.
17:33
Vestionline A

Tadiću, Gotovina i Milošević nisu isti

Ministar za infrastrukturu u Vladi Srbije Milutin Mrkonjić javno je danas odgovorio na "najavljeni ukor" predsednika Srbije Borisa Tadića, zbog toga što posećuje grob Slobodana Miloševića, za koji tvrdi da nije stigao do njega lično.

Radi se o meni nesvhatljivom Tadićevom prihvatanju iste ravni između osuđenih hrvatskih generala u Hagu za teške zločine prema Srbima u "Oluji" i Miloševića, ocenio je Mrkonjić u pisanoj izjavi.


On je podsetio da je na tome institirala premijerka Hrvatske Jadranka Kosor i na neki način hrvatski predsednik Ivo Josipović.

Kritikovan sam zbog pritiska Kosorove i Josipovića: Milutin Mrkonjić


Kosor je veličala svoje generale, dok je Mrkonjić, kako kaže, posetio grob Miloševića na godišnjicu njegove smrti i položio buket ruža. Mrkonjić napominje da "samo donekle" može da razume premijerku Kosor, jer ona ne može da oda poštu osnivaču njene partije Franji Tuđmanu, jer za to nema dozvolu porodice Tuđman, dok on može da poseti Miloševićev grob. 


Mrkonjić poručuje da će, kao što je to činio do sada, i ubuduće ići na Miloševićev grob, jer to "oseća kao svoju trajnu obavezu prema drugu i prijatelju i njegovoj porodici".

"Naravno, nikome neću dozvoliti da se u taj deo moje privatnosti meša i na nju utiče", naglasio je Mrkonjić.

On smatra krajnje neprimerenim poređenje Miloševića i hrvatskih generala osuđenih na višegodišnje kazne u Hagu za zločine prema Srbima.

Milošević za Mrkonjića "nije zločinac", već je "nevin ubijen u Haškom kazamatu".
"Pošteno je i ljudski ostaviti ga da počiva u miru", zaključio je Mrkonjić, koji je potpredsednik Socijalističke partije Srbije (SPS).

POVEZANE VESTI

Petak 09.09.2011. 17:42
Pripreme za izbore. Pošto je Dačić izdao sam sebe i prevario birače na istu ovu priču, sada Mrka izvršava artiljerijsku pripremu. Jedino mu ipak nedostaje ono Dačićevo kurčenje "Kosmet ćemo braniti i oružjem " a sada kao "najevropejac" mora da ispuni rezoluciju EU i da rasformira srpske paralelne organe. Ivici da Merkelova opali šamar on bi rekao Danke. Svi penzioneri treba da nateraju PUPS da otkači ovu pijavicu SPS neka se sami izbore za cenzus, pa neka svi budu ministri kao do sada.
Petak 09.09.2011. 18:25
To se se zove cast i prncipijelnost Nemozes ti kako ti hoces
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online