Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
15
Subota 10.09.2011.
19:13
Vestionline A

Opasni potezi Prištine, ali ne želimo rat

Predsednik Srbije Boris Tadić poručio je danas da Srbija ne želi sukobe i rat i upozorio na opasnost od jednostranih akacija Prištine na severu Kosova.

Na promociji novih potporučnika Vojske Srbije ispred Doma Narodne Skupštine u Beogradu Tadić je rekao da bi te jednostrane akcije "u potpunosti obesmislile dijalog" Beograda i Prištine.

Akcije Prištine obesmislile dijalog Beograda i Prištine: Boris Tadić

''Upozoravam Evropske partnere na jednostrane akcije Prištine (usmerene
na preuzimanje prelaza na severu Kosova)'', rekao je Tadić i istakao da se konflikt izmđu Srba i Albanaca može rešiti jedino mirnim putem.

Presednik je poručio da jedino stabilna i jaka Srbija koja napreduje ka EU može da zaštiti svoje interese na Kosovu. Prema rečima Tadića, sve posledice koja mogu proisteći iz jednostranih poteza su na onome ko se na njih odlučio, na onome ko je te poteze ohrabrio, kao i na onome ko misli da je nasilje bolje od samog dijaloga.

"Takve ideje su opasne i pogrešne i moraju se na vreme osujetiti", poručio je predsednik Srbije.

"Srbija je danas mirna i demokratska zemlja koja pruža ruku saradnje svima i čija je vojska ključni regionalni faktor stabilnosti", kazao je Tadić.

Premijer Kosova Hašim Tači najavio je da će Priština 16. septembra preuzeti prelaze Branjak i Jarinje.

POVEZANE VESTI

Subota 10.09.2011. 19:41
Franceticu,vise ne glumi.Izdao si sve srpske heroje,unistio ekonomiju,i prodao si Kosovo!
Subota 10.09.2011. 19:35
Priuceni manekenu sa naucenim govorom i vestackim drzanjem pred kamerama...Tvoja vlast krade i izdaje kao sto nijedna nikad nikoga i nijednu drzavu i naciju nije na ovoj planeti Zemlji ! Te tvoje istrenirane govore ostavi za nedoebane babe koijima se svidjas i skleroticne dede koji te i ne razumeju i ostale moralno-umno-fizicki degenerisane stanovnike srbistana koji vas glasaju..Investirajte u zatvore, vasa buduca konacista..a ni tamo vas nece dugo trpeti..zato...kupite prnje i bezite a neka buduca DB ce vas vec naci gde god da pobegnete..To ce biti prioritet svake buduce vlasti..osim ako tvoj pobratim Nikolic ne prevari raju pa ne uzjase i ne zastiti bracu po lopovluku..Smradovi bestidni
Subota 10.09.2011. 19:37
Imamo rezoluciju EU od 19 januara gde piše da Srbija mora da rasformira svoje paralelne organe i na osnovu iste rezolucije je 8 marta ista ta Srbija počela razgovore sa secesionistima . Angela Merkel je lično došla da kaže ovom folirantu i drekavcu da je to prihvatio čim je ušao u razgovore i da očekuje da Srbija rasformira svoje paralelene organe. Sa druge strane je šiptarima rečeno da će u Briselu 15 septembra ovaj folirant i drekavac da izda nalog Borku da ne poljubi Editu Tahiri u ruku nego malo niže. On je drekao i kako nećemo prihvatiti mišljenje MSP, baš sve do zadnjega dana, onda hop kao mađioničar pročita Jeremić zapanjenim ljudima u UN da mi u stvari to HOĆEMO. Boki je pročitan.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online