Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 19.09.2011.
13:04
Z. Marjanović - Vesti A

Konuzina bih uzeo za kuma

Reakcija Aleksandra Konuzina, ambasadora Federacije Rusije u Beogradu, prilikom održavanja Srpskog bezbednosnog foruma, nije ostavila ravnodušnim nikoga u Srbiji a posebno ne narod takovskog kraja, mestu gde je stvarana, što se naglašava u svim udžbenicima istorije, moderna Srbija.

Prijatelj ti kaže istinu u oči: Ilija Mikić

Nema tog domaćina u takovskom kraju koji ne pozdravlja govor Aleksandra Konuzina i koji ne osuđuje komentare domaćih političara i predstavnika nevladinih organizacija. Jedan od onih koji iz sve snage podržavaju govor ruskog ambasadora u Srbiji jeste i penzioner Ilija Mikić iz takovskog sela Klatičeva kod Gornjeg Milanovca.


Zašto podržavate stavove ambasadora Rusije u Srbiji?
- Konuzin je potpuno u pravu, jer je reagovao kao pravi prijatelj, a pravi prijatelj ti je onaj koji ti dođe u kuću i kaže ti dobronamerno istinu u oči. Nakon njegove reakcije nema pravog Srbina koji ne bi poželo Konuzina za kuma, ili najdražeg gosta u kući. Uskoro udajem unuku i rado bih mu ponudio kumstvo na svadbi kao izraz poštovanja moje porodice prema čoveku koji je srpskim političarima u nekoliko rečenica pokazao kako se treba boriti za srpstvo.

Čeda bi ćutao da je pametan

x Neki političari u Srbiji, ipak, žestoko kritikuju gest Aleksandra Konuzina?
- Pazi, Čedomir Jovanović da ima pameti ne bi progovorio ni reč. Pa, kako mu može biti preči neki drugi narod od svog naroda, osim ako nema velike koristi od toga. O onima što vode te nevladine organizacije, a posebno o Sonji Liht, ne bih ni da govorim jer su svi oni na "jaslama" Evrope i Amerike i moraju da rade onako kako im se kaže.

Kako su Srbi trebali da se ponašaju kad su u pitanju Kosovo i Metohija?
- Po meni, sve što je u Srbiji starije od 60 godina, makar pola miliona Srba, pa i više, trebalo je da bude u na administrativnim prelazima sa Kosmetom, ali bez oružja, pa nek nas sve do jednog pregaze tenkovima. Ali, brate, nema ko da pozove i da organizuje narod. Naša vlast je, na čelu sa Borisom Tadićem, i dovela do ovoga. Jer, valjda je demokratija i to kada neko brani svoju kuću. Treba da živimo kao ljudi, kao narod ili da nestanemo.


Ko je trebalo da pozove narod?
- Takovci misle da je Boris Tadić trebalo da pozove narod da goloruk krene na administrativne prelaze i da svojim životima odbrani našu dedovinu. Jer Tadić je predsednik - domaćin i stub srpske kuće, ali izgleda da je za Tadića, Čedu, Šutanovca, Mićunovića i druge važnija tuđa nego naša kuća.


Njihove stavove verovatno cene Amerika i EU?
- Ma, njih niko ne ceni, jer ni oni sa Zapada ne cene one koji ne cene svoju kuću i svoj narod. A što se tiče ulaska Srbije u Evropsku uniju, pre će se ta Unija raspasti, a na najboljem je putu da se to dogodi, nego što će Srbija dobiti članstvo u EU.

Šta bi se desilo kada bi Vam pred kuću banuo Aleksandar Konuzin?
- Zbog onoga kako je reagovao i šta je rekao bio bi ugošćen kao rod najrođeniji. To je stav, koliko čujem, svih domaćina u ovom kraju Srbije. To je stav domaćina, ali čak i dece iz istorijskog Takova.


A kada bi Vam došli Tadić, Šutanovac, Čeda Jovanović ...?
- Mislim da je i za njih i za srpske domaćine iz takovskog kraja bolje da nam ne dolaze.  

Dočekaće Šešelja sa pečenim ovnom

 

Mikić je, takođe, jednom prilikom rekao da ne sumnja da će presuda suda u Hagu koja će biti pročitana 4. maja biti u korist dr Vojislava Šešelja. Njegova supruga Snežana ne sumnja u Ilijinu nameru da prepešači 150 km do Surčina kako bi na aerodromu dočekao lidera radikala.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 19.09.2011. 13:35
Aleksandar Konuzin je pitao "Ima li ovde Srba?" Naravno da ih nije bilo. Sonja Liht desna ruka Sorosa i potpisnica deklaracije da se bombarduje Srbija...gle ironije ona je domacin Srpskog bezbedosnog foruma. Strasno! Molim predsednika i ostalu vladajucu kliku da ponekad ustanu, inace ce potpuno oguliti kolena, a Ceda i Vuk da skinu vazelin sa sebe i okupaju se k'o ljudi...red je prodje godina, a oni masni i ...hm, flekavi!
Ponedeljak 19.09.2011. 19:00
nije demokratama i ostalim komuwarama prijatno,Konuzin je pred Srbe postavio trasu za izbor,sada je u stvari lakse .Srbija neka bira ili NIT KOSOVO A EU NE ZNA SE KAD ILI savez BRIK I Srbija.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online