Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Ponedeljak 19.09.2011.
21:05
RT Vojvodina A

Vanzemaljci iznad Fruške gore?

Da li su iznad Fruške gore viđeni vanzemaljci? Na slici koju je Radio-televiziji Vojvodine dostavio novosađanin Vladimir Šeguljev vidi se neobjašnjiv leteći objekat. Slika je načinjena 10. septembra na jednom proplanku iznad sela Bukovac na obroncima Fruške gore tačno u 16 sati i 52 minuta.

NLO iznad sela Bukovac: Amaterska fotografija
 

Međutim, autor je leteći objekat primetio tek kada je slike sa aparata prebacio u računar.


"Objektiv na fotoaparatu je bio čist što se može zaključiti po svim prethodnim i narednim snimcima. Takođe, zvučnih efekata na nebu nije bilo pa da možemo da kažemo da je bilo nekih letelica, jedrilica i slično, i to su sve činjenice. Ostaje jedino dilema, šta je letelo nad Fruškom gorom, objašnjava autor fotografije Vladimir Šeguljev.
Šeguljev nudi aparat, memorijsku karticu i sve fotografije na ekspertizu jer, kako kaže, slika je sigurno autentična.
 

"Ako se utvrdi da je fotografija autentična, ali i ako se utvrdi da u tom momentu nije bilo nekih objekata i letelica iznad Bukovca, onda bi se to što je zabeleženo na fotografiji moglo svrstati u red Neidentifikovanih letećih objekata", objašnjava za RTV doc. dr Dušan Mrđa sa Departmana za fiziku Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu.


 

"Prema podacima Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije, u rejonu Bukovca, 10. septembra, nije bilo letova civilnog vazduhoplovstva", potvrdila je za RTV Katarina Andrić iz Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije.
 

Da slučaj iz Bukovca nije jedinstven na Fruškoj gori, svedoči i naš poznati pilot Stevan Popov. Naime, on tvrdi da je 1990. godine cela posada vanrednog leta od Zagreba ka Beogradu videla neobjašnjiv leteći objekat, a kako kaže, Kontrola letenja mu je više puta ponovila da ga nema na radaru.

 

"Na kraju su mi iz Kontrole letenja rekli da će obavestiti vojsku da pošalju dežurne presretače kako bi utvrdili o čemu se radi. Tog istog momenta, to čudo što je bilo sa moje leve strane i što je svetlelo, okreće ulevo velikom brzinom i nestaje negde prema severu sa repom kao kod komete. Ja sam posle sletanja napisao i izveštaj o tome, međutim, on je ko zna gde završio", priseća se kapetan Stevan Popov.
 

Inače, na tehnički obrađenim slikama iz Bukovca konture objekta se jasnije vide, a da li se tu radi o letećem tanjiru nečemu drugom neka svako sam proceni.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 19.09.2011. 21:20
Бота вежба бежанију !
Ponedeljak 19.09.2011. 21:50
Ne bi me čudilo i NLO da nas napadne kako je krenulo. Mada pre bi njih urazumili.
Ponedeljak 19.09.2011. 22:01
Ma nije to nista, to je Nadal bacio svoj uspeh sa US opena, tanjir.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online