Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Četvrtak 22.09.2011.
00:37
Press A

“Plaća me Priština, ali ne ratujem protiv Srbije“

Istina je da me vlada Kosova i "Britiš kaunsil" plaćaju da savetujem Prištinu oko komunikacije, ali moj rad nije uperen protiv Srba i Srbije - rekao je Alister Kembel, britanski novinar i politički analitičar, bivši savetnik Tonija Blera, koji predvodi novi medijski rat protiv Srbije i predsednika Borisa Tadića.

Alister Kembel

Alistera je za to medijsko spinovanje protiv predsednika Tadića, kako piše beogradski "Pres", angažovao kosovski premijer Hašim Tači.


Kembel priznaje da je ove nedelje boravio na Kosovu, i dodaje da će učiniti to još nekoliko puta, ali navodi da je glupost što ga optužuju za antisrpstvo.


"Kralj spinovanja"

- Moj posao uključuje povremene posete Kosovu. Tamo savetujem visoke članove Vlade o tome kako bolje da komuniciraju sa tamošnjim, ali i sa inostranim medijima. Za taj posao zajednički me plaćaju vlada u Prištini i "Britiš kaunsil". Pitate me da li vodim medijski rat protiv Srbije? To jednostavno nije tačno - izričit je čovek koji u svojoj Britaniji ima nadimke "Kralj spinovanja" i "Arhitekta rata" i koji se posebno "proslavio" ubeđivanjem britanske javnosti da je bombardovanje Srbije 1999. bilo neophodno da bi se zaštitili civili. Čak je tvrdio da NATO ne bi ispunio zadatak - bombardovanje - bez njega za medijskim uzdama.


Da li je vaš zadatak i uticaj na britanske medije, kako bi se oni potpuno okrenuli protiv Srbije?


- Ni to nije istina. Dosad sam samo analizirao medije na Kosovu i savetovao Prištinu kakve im promene trebaju, i trenutno pripremam iscrpan izveštaj o tome. Čujem i da sam ja navodno "kriv" za informaciju o tome da će se susresti Hašim Tači i Boris Tadić, ali ni to nije istina - zaključuje Kembel.


Drag, mio i šarmantan

Kembel je, inače, pre nekoliko meseci u jednom intervjuu negirao da je blizak sa Hašimom Tačijem, rekavši da ga nikada nije ni upoznao, ali je i podvukao da bi trebalo istražiti da li je premijer tzv. države Kosovo učestvovao u trgovini organima. Sada su, po svemu sudeći, odnosi mnogo prisniji...


U međuvremenu, britanski "Dejli mejl" prenosi izjavu Teute Bazelike, zamenika direktora "Britiš kaunsila" u Prištini. Ona je bila iznenađena što je čovek koji važi za naprasitog bio toliko ljubazan tokom pregovora sa "Kaunsilom".

- Alister je bio tako šarmantan... Nijednom nije čak ni opsovao - oduševljena je Teuta.


Ah, šta reći?

POVEZANE VESTI

Četvrtak 22.09.2011. 00:44
alistere rak da te glodje i da te pojede,sve da te perforira proklet bio!
Četvrtak 22.09.2011. 08:14
OVO JE NAJVECI BOLESNIK NA BALKANU
Četvrtak 22.09.2011. 09:35
Engleski komentari na ovo su da jedino može da nauči šiptare da još bolje lažu. Uglavnom ga procenjuju kao deo ekipe kriminalaca oko Tonija Blera.Svi se slažu da čoveku trebaju pare jer sada nema prema šiptarima ni traga od njegove uobičajene arogancije i nadmenosti. Kriza drma Britaniju svaka funta je dobrodošla, makar Srbi stradali. To nije grehota ubiti kao besno pseto kada i kod kuće znaju da je skot.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online