Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Utorak 27.09.2011.
17:01 >> 20:44h
Beta A

Kfor: Pucali smo na Srbe!

Portparol Kfora Kaj Gudenoge potvrdio je da su vojnici Kfora pucali danas na Srbe okupljene na prelazu Jarinje.

Vojnici Kfora na Jarinju
 


Gudenoge je za agenciju AP kazao da može da potvrdi da je ranjen jedan Srbin, ali da ne zna kako su povređeni ostali. Gudenoge je najpre za agenciju Beta kazao da među vojnicima Kfora nije bilo povređenih.

Bogdanović: Tokom noći mirno

Situacija na severu Kosova kod administrativnog prelaza Jarinje prema centralnoj Srbiji, mirna je, izjavio je u utorak uveče srpski ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović, koji je stigao na Kosovo.

"Trenutno je mirno. Kfor je u svojoj bazi, a tridesetak Srba je i dalje na barikadi", rekao je Bogdanović agenciji Beta.

On je istakao da su ranjeni Srbi operisani i potvrdio navode lekara iz Kosovske Mitrovice, prema kojima niko od ranjenih nije u životnoj opasnosti.

"Dozvolili su sebi (Kfor) da pucaju na goloruk narod... Ne znam šta da očekujem, verovatno su Srbi opet krivi, bez obzira što drugi upotrebljavaju silu i izlaze iz mandata rezolucije 1244", rekao je Bogdanović.

Srbi tvrde da je u sukobu sa vojnicima ranjeno šest ljudi i da su oni povređeni bojevom municijom.


Sukob Kfora i Srba na Jarinju izbio je oko 13 sati na prelazu Jarinje. Vojnici Kfora tada su bacili šok bombe i suzavac na demonstrante, a začuli su se i pucnji. Srbi su vojnike gađali kamenjem, a Kfor tvrdi da su ranjena četiri vojnika na koje je bačena bomba kuće izrade.


Stanje se posle toga smirilo, a deo Srba, pre svega žene, povukao se sa prelaza.

Ranjeni nisu životno ugroženi

Direktor Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici Milan Jakovljević izjavio je da, prema prvim informacijama, nijedna od šest osoba ranjenih na prelazu Jarinje nije u životnoj opasnosti.


Jakovljević je rekao da se šest osoba nalazi na prijemnom hiruškom odeljenju, sa ustrelnim i prostrelnim povredama od bojeve municije, a jedna osoba je primljena na očno odeljenje zbog suzavca.


Pucano je i na sanitetsko vozilo, ali izbegnuta je tragedija i ekipa nije povređena, izjavio je Jakovljević, dodavši:


"Učinićemo sve da adekvatno zbrinemo sve povređene. Ukazana im je prva pomoć i prebačeni su na odeljenje intenzivne nege".

POVEZANE VESTI

Utorak 27.09.2011. 17:28
Što bi Čorba rekao: Nece umeti da te cene, ako ih tuces na poene udri rodjeni, sarani stoku, sravni sa zemljom, pljuni po oku. Prospi mu mozak, bubreg odvali, polomi kosti i kicmu budali, neka ga olade i desna i leva, prospi mu mozak, prospi mu creva. Udri medju rogove da popije patos posle mu kupi svecu za parastos...
Utorak 27.09.2011. 17:38
Ranjeno je 6 srba bojevom municijom a 20ak gumenim metcima.Pucali su cak i na ambulantna kola dok su izvlacili ranjene,rupe od metaka na sofersajbni kao neoboriv dokaz da je bila namera da se ubije i vozac.Bozije cudo je kako niko nije poginuo jer je NATO otvoreno pucao na masu iz neposredne blizine,cista demonstracija sile,pravi vandalizam,nezamislivo za doba u kom zivimo. Mi Srbi ovde na kosovu se danas posle ovog dogadjaja osecamo nemocno,zaboravljeno i od svog naroda i drzave,prepusteni sami sebi na borbu za goli zivot i opstanak u najacem smislu te reci.
Utorak 27.09.2011. 17:49
Pripucali, misle stigla su ambulantna kola od Meri Vorlik. Oni misle Beograd je tu negde iza brda. Nemaju okupatori pojma gde se nalaze, možda su im rekli i da su u Avganistanu. Tako će i proći do kraja, samo kada se dovede na vlast vlada Nacionalnog Spasa.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online