Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 30.09.2011.
08:32
Vestionline A

Nepromenjena situacija na barikadama

Situacija na barikadama na severu Kosova i danas je nepromenjena, lokalni Srbi su proveli još jednu neprospavanu noć tokom koje nije bilo incidenata.

Među građanima na barikadama raste napetost zbog najava iz Kfora i kosovskih institucija da će ih na silu ukloniti. Dve sedmice Srbi danonoćno dežuraju na barikadama na severu Kosova koje su postavlili zbog dolaska albanskih carinika i policajaca na prelazima Brnjak i Jarinje.

Najave Kfora da će na silu da oteraju prisutne sa barikada podigle su napetost među Srbima

U šatorima pored barikada, gde dočekuju jutra, veoma je hladno, pa građani lože vatru, kuvaju tople napitke i smišljaju kako da im vreme brže prođe. Na barikadama dežuraju radnici po rasporedu koji su sami napravili, a pridružuju im se i penzioneri, domaćice i studenti, svi sa istim ciljem da se suprotstave nasilnoj integraciji severa pokrajine u kosovske institucije.

Povređeni Srbi na koje su 27. septembra na Jarinju pucali vojnici Kfora oporavljaju se u kosovskomitrovačkoj bolnici i nisu vitalno ugroženi. Njih su obišli predstavnici vlasti i opozicije i svi imaju isti zahtev da se obavi istraga i ispita šta se tačno događalo prilikom uklanjanja barikada u blizini Jarinja.

Sporednim putevima u ograničenim količinama stižu namirnice na sever Kosova, a ovdašnji pekari su povećali proizvodnju hlaba kako bi zadovoljili potrebe građana. Redovno stiže i dnevna štampa.

Zbog loših alternativnih puteva redukovan je prevoz putnika velikim autobusima, pa za centralnu Srbiju najčešće idu kombi vozila i putnički automobili.

Petak 30.09.2011. 09:38
Samo da izdrže do 12 oktobra. Kada vide žutocrveni glodari da od EU nema ništa sami će da pobegnu sa opljačkanim blagom. Onda treba pohapsiti one koji su protiv Ustava prihvatili rezoluciju EU i počeli razgovore sa separatistima 8 marta u Briselu. Jasno piše u rezoluciji tačka 7 da Srbija mora da rasformira svoje paralelne organe. Onoj Merkelovoj kad je tražila u sred Beograda da se rasformiraju paralelni srpski organi niko nije ništa odgovrio, treba ispitati zašto. Imaće policija pune ruke posla kada dođe na vlast vlada Nacionalnog Spasa. Na Kosmet odmah poslati 1000 vojnika i policajaca po R1244 sa ruskim instruktorima za administrativne i ostale poslove.
Petak 30.09.2011. 10:16
Molio bih redakciju Vesti da u izuzetnim slucajevima kao sto je ovaj, ne propusta vise provokativne komentare one druge strane iako je to "nedemokratski". Unutrasnje stvari jedne familije treba i moraju da ostanu unutrasnje stvari familije a ne i suseda.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online