Sreda 29. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Nedelja 02.10.2011.
13:32 >> 14:02h
Srna , Beta, Fonet A

Povećan broj policajaca na ulicama

Na ulicama Beograda i u drugim gradovima Srbije od jutros je pojačano prisustvo policije kako bi se sprečili eventualni pokušaji organizovanja rizičnih skupova.

Policija na ulicama za svaki slučaj(Foto: Ilustracija)
 

MUP Srbije je u petak, na osnovu bezbednosnih procena, zabranio sve skupove koji su bili zakazani za vikend, a iz policije poručuju da će svako ko prekrši zabranu okupljanja biti procesuiran.

Zamenik direktora policije Srđan Grekulović rekao je da postoje najave da bi moglo biti organizovano nekoliko skupova, ali da je policija spremna da ih spreči. On je pozvao da se takva okupljanja ne organizuju, ističući da je u suprotnom policija spremna da interveniše i takve skupove spreči. On je dodao da je za sada stanje potpuno normalno i bez ikavih problema.

U policiji je preventivno povišen stepen pripravnosti kako bi se garantovalo poštovanje javnog reda i mira, a juče su na ulicama Beograda bili policajci koji su uz sebe imali opremu za razbijanje demonstracija.

Za vikend je u Beogradu bila zakazana Parada ponosa, šetnja Udruženja "Istinoljublje", zatim Porodična šetnja organizacije "Dveri", kao i skup "Obraza" pod nazivom Molitveni hod.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da su zabranjeni svi skupovi planirani tokom vikenda u Beogradu, jer je policija procenila da postoji veliki rizik ugrožavanja bezbednosti u gradu, nastajanja velikog haosa i opasnost od gubitka ljudskih života.

Privedena četiri mladića u centru Beograda

Beogradska policija privela je danas oko podneva u centru grada četvoricu mladića, rekli su agenciji Beta očevici. Trojica od njih su, prema rečima očevidaca, bili kratko podšišani, a jedan je nosio spit fajer jaknu. Policija ih je legitimisala, a potom ih je stavila u maricu. U informativnoj službi MUP-a agenciji Beta je rečeno da za sada nemaju podatke o tom događaju.

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin izjavio je danas da odluka o zabrani Parade ponosa možda neće uticati na tekst preporuke Evropske komisije o kandidaturi Srbije za članstvo u Evropskoj uniji, ali će svakako uticati na odluku članica EU da tu preporuku prihvate ili ne.


Preporuka Evropske komisije nema nikakvog efekta ako je ne usvoje sve članice EU, rekao je Kacin na Okruglom stolu povodom zabrane Parade ponosa.

POVEZANE VESTI

Nedelja 02.10.2011. 13:40
Sta rekoste?! " Trojica od njih su, prema rečima očevidaca, bili kratko podšišani, a jedan je nosio spit fajer jaknu. " Odmah se vidi da je rec o opasnim kriminalcima! Frizura, jakna - to su neoborivi dokazi! Sram ih bilo! Zar nisu procitali u Ustavu kakva frizura i jakna su dozvoljeni?!
Nedelja 02.10.2011. 13:46
To se vlast plasi prevarenog, nezadovoljnog i gladnog naroda, a ne huligana!!!!
Nedelja 02.10.2011. 13:46
ponasa se ko klasican africki diktator
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online